BIJELjINA: Humanitarni koncert Muzičke radionice ”Čarolija” :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Humanitarni koncert Muzičke radionice ”Čarolija”



U Centru za kulturu ”Semberija”, polaznici Muzičke radionice ”Čarolija”, održali su večeras humanitarni koncert ”Muzičko putovanje”, a sva prikupljena novčana sredstva biće donirana za liječenje malog Sergeja Vasića iz Amajlija.



Svojim izvedbama, najmlađi  članovi ”Čarolije”, publiku su  proveli kroz nekoliko zemalja od Japana, Kine, Afrike, Amerike, Meksika, pa sve do Evrope i Srbije. Publika u Centra za kulturu ”Semberija,  večeras je imala priliku i da čuje polaznike Školice klavira, koji su ove godine osvojili preko deset prvih nagrada na domaćim i internacionalnim takmičenjima.



Umjetnički rukovodilac i profesor klavira Nataša Sobo koja vodi i osmišljava Muzičke radionice, rekla je da je ovim koncertom ujedno obilježen i kraj školske godine.

- Pripreme za ovaj koncert su trajale od februara, tokom kojih smo djecu upoznavali sa osnovnim obilježijima zemalja koje obrađujemo, a tekstove pjesama smo prilagodili njihovom uzrastu”, istakla je Sobo i dodala da je osnovni cilj Radionice da djeca zavole muziku kroz igru i steknu samopouzdanje.


Semberija info: S. Nikolić