„UPOZNAJ MUZIKU“: JOŠ JEDNO ČAROBNO VEČE U SOKOLSKOM DOMU :: Semberija INFO ::

 

„UPOZNAJ MUZIKU“: JOŠ JEDNO ČAROBNO VEČE U SOKOLSKOM DOMU


Sokolski dom u Bijeljini večeras je bio mjesto drugog koncerta za odrasle u okviru Festivala „Upoznaj muziku“. Ovaj projekat se realizuje pod pokroviteljstvom Skupštine grada Bijeljina, a u organizaciji Muzičke škole "Stevan Stojanović Mokranjac" i koncert majstora na harmonici Dušana Sekulića.


 
-Prezadovoljni smo zbog prilike koju su dobili naši učenici da dijele scenu sa jednim umjetnikom kakav je Dušan Sekulić. Ovo je prvi put da Muzička škola „Stevan Stojanović Mokranjac“ iz Bijeljine učestvuje u jednom ovakvom programu i mnogo nam znače predivne reakcije publike koje smo doživjeli sinoć. Ne smijemo zaboraviti, juče i danas, u dnevnim terminima ovdje u Sokolskom domu imali smo koncerte za najmlađe učenike osnovnih škola iz našega grada, što se takođe pokazalo kao pun pogodak u procesu muzičke edukacije naših najmlađih sugrađana“, izjavila je za „Semberija INFO“ mr Biljana Jefimić, profesorica Muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“ iz Bijeljine.


 
Drugi koncert za odrasle Festivala „Upoznaj muziku“ imao je isti program kao i noć ranije. Međutim, kao da su se pozitivne impresije publike sa sinošnjeg koncerta proširile gradom pa se večeras tražilo mjesto više.


 
-Zaista smo se potrudili da ova dva dana osmislimo tako da publiku ostavimo bez daha. Plan je bio da imamo jedan koncert klasične muzike ali da postavka bude balska. I zaista, sinošnji koncert je protekao u fenomenalanoj atmosferi. Neki su poslije koncerta izjavili da se ovakvo nešto nikada nije desilo u Bijeljini. Oni koji prate moj rad očekivali su da će biti nešto posebno ali, priznali su mnogi, ovakav nastup i energiju nisu očekivali. Tu su naravno i učenici Muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“ koji su me oduševili muzičkim znanjem koje posjeduju. A tek mališani sa kojima smo dijelili energiju u dnevnim terminima ova dva dana! Sve ovo govori da je Bijeljina grad muzike i da klasična muzika ovdje ima sjajnu perspektivu“, rekao je za „Semberija INFO“ Dušan Sekulić, glavni protagonista Festivala „Upoznaj muziku“.

(Semberija info)