HO „SRBI ZA SRBE“: DONATORSKO VEČE ZA PORODICU JOVIĆ :: Semberija INFO ::

 

HO „SRBI ZA SRBE“: DONATORSKO VEČE ZA PORODICU JOVIĆ


Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ večeras je u Bijeljini organizovala drugo donatorsko veče. Poznati u javnosti kao ljudi koji brinu o socijalno najugroženijim kategorijama našeg društva volonteri ove humanitarne organizacije večeras su na jedno mjesto okupili najuglednije ljude iz svijeta kulture, nauke, politike, sporta, medicine i privrede Bijeljine.



-Plan i namjera ove donatorske večeri je prikupljanje pomoći za uređenje kuće porodice Jović iz sela Jablanica kod Lopara. Riječ je o šestočlanoj porodici gdje je otac, glava ove porodice, nakon preživljenog moždanog udara ostao invalid. Kuća u kojoj trenutno žive ne zadovoljava uslove za život šest članova porodice Jović tako da se nadamo da ćemo večeras skupiti dovoljno sredstava da im u najskorije vrijeme pružimo priliku da žive u jednoj lijepoj i uslovnoj kući“, rekao je Saša Vignjević, predsjednik HO „Srbi za Srbe“ iz Republike Srpske.



Vignjević je posebno pohvalio bijeljinski dio HO „Srbi za Srbe“ opisavši ih kao jednu od „najjačih Srbi za Srbe ekipa ne samo u Republici Srpskoj nego i u svijetu“.



-Kao i uvijek do sada, kompanija „TRB“ stoji na raspolaganju organizacijama kao što je HO „Srbi za Srbe“. Pored direktnog učešća nastojimo uticati i na naše poslovne saradnike da se uključuju u aktivnosti slične večerašnjoj“, izjavio je Mile Pejčić, direktor kompanije „TRB“.

Planirano je da će adaptacija kuće porodice Jović koštati između 40 i 50 hiljada konvertibilnih maraka.
 
(Semberija info)