NAČELNIK SAVIĆ ORGANIZOVAO PRIJEM ZA PREDSTAVNICE KOLA SRPSKIH SESTARA „MATI ANGELINA SRPSKA“ :: Semberija INFO ::

 

NAČELNIK SAVIĆ ORGANIZOVAO PRIJEM ZA PREDSTAVNICE KOLA SRPSKIH SESTARA „MATI ANGELINA SRPSKA“


Načelnik opštine Lopare Rado Savić je organizovao prijem za predstavnice Kola srpskih sestara „Mati Angelina Srpska“ iz Lopara, kojem je prisustvovao i predsjednik Skupštine lokalne zajednice Milenko Ristić.

Predstavnice Kola upoznale su načelnika sa svojim aktivnostima, ali i sa izazovima i potrebama njihove organizacije.

Načelnik Savić je pohvalio humanitarne aktivnosti i dobra djela za koje su članice loparskog Kola srpskih sestara zaslužne.

“Opštinska uprava će Kolu srpskih sestara ’Mati Angelina Srpska’ pružiti punu podršku i u narednom periodu”, rekao je Savić.

Prema riječima predsjenice Tanje Marković u Loparama je Kolo osnovano 1993. godine i funkcionisalo je pri crkvi Pokrova Presvete Bogorodice.

„Nakon završetka rata Kolo je prestalo sa radom, da bi prije tri godine, na prijedlog prote Steve Jovića, a uz pomoć protonamjesnika Spasoje Radovanovića, ponovo pokrenulo svoje aktivnosti“, rekla je Markovićeva.

Ona je navela da je u proteklom periodu Kolo realizovalo mnogobrojne humanitarne aktivnosti koje su imale za cilj da pomognu ljude u različitim potrebama kao što je liječenje, hrana, opremanje kuća i slično.

Kolo trenutno broji preko 30 aktivnih članica koje služe svojoj crkvi i svima onima kojima je pomoć potrebna.