Muzej Semberije: Šesnaesta “Noć muzeja” nudi pregršt sadržaja :: Semberija INFO ::

 

Muzej Semberije: Šesnaesta “Noć muzeja” nudi pregršt sadržaja


Muzej Semberije i ove godine se po 16. put pridružio međunarodnoj manifestaciji “Noć muzeja”, koja se obilježava u više od 3.000 muzeja u 40 evropskih zemalja.

Program je počeo interaktivnom radionicom za djecu uzrasta od pet do sedam godina, koja razvija motoričke vještine, koncentraciju i timski duh po nazivom "Mi to možemo zajedno". Potom je usljedila uzbudljiva dječija radionica na kojoj su svi zajedno pravili lampione dobrih želja i pustili ih u nebo.



Posjetioci su zatim imali priliku uživati u koncertu učenika Muzičke škole "Kornelije Stanković", nakon čega je otvorena izložba"Korto Malteze: Između svjetova". Večeras će biti održan i koncert srpskog pjevačkog društva "Srbadija" Bijeljina, nakon kojeg će biti organizovan kviz znanja, te pozorišna predstava "Povratak" prema drami Harolda Pintera, u izvođenju Teatra "DRNČ" Ekonomske škole Bijeljina, u režiji Igora Kalajdžije. 

Momčilo Koprivica direktor Muzeja Semberije u Bijeljini, ističe da je cilj ove   manifestacije da privuče što veći broj posjetilaca, posebno onih najmlađih i upozna ih sa sadržajima kojima raspolaže Muzej Semberije.



-Ovo je manifestacija koja se organizuje u vrijeme koje nije karaktristično za posjete muzeju, a to je u poslijepodnevnim i noćnim časovima. Tokom ove manifestacije i naši najmljađi sugrađani dolaze u Muzej, upoznaju se sa njim i na neki način stiču osjećaj za kulturu “rekao je Koprivica.

 Osim naših najmlađih sugrađana,  “Noć muzeja”, i ove godine privlači veliki broj posjetilaca, koji večeras uživaju u brojnim sadržajima.
 
Semberija info