U BIJELjINI 28. JANUARA PRVO HERCEGOVAČKO SIJELO :: Semberija INFO ::

 

U BIJELjINI 28. JANUARA PRVO HERCEGOVAČKO SIJELO



Udruženje Hercegovaca „Jovan Dučić“ u Bijeljini za nedjelju, 28. januara priprema prvo Hercegovačko sijelo u Bijeljini na koje poziva članove Udruženja i sve prijatelje Hercegovine. Sijelo će biti održano u svečanom salonu „Monako“ u Ulici Stefana Dečanskog („Koridor“), okupljanje je predviđeno od 18.00, a Sijelo počinje u 18.30 časova.

- Dugo čekamo Sijelo koje će nas ne samo okupiti na druženju, nego će i ostati zabilježeno u kulturnom životu Bijeljine kao događaj na kojem smo u našu ravnicu prenijeli tradiciju, zvukove, mirise, okuse i sve po čemu je naš stari zavičaj čuven. Za kulturno-umjetniki dio programa zaduženi su naši dragi gosti iz Gacka - SKUD „Sava Vladislavić“, kao i zdravičari i guslari, a u ostatku večeri nastupiće Mira Medan sa bendom. Spremamo i bogatu trpezu, sa hercegovačkim specijalitetima. Na Sijelu očekujemo zemljake, prijatelje i goste iz hercegovačkih opština i zavičajnih udruženja iz Bijeljine i regiona i siguran sam da će ovo saborovanje biti dobro posjećeno. Biće nam to i motiv da narednih godina organizujemo nova druženja - poručio je predsjednik bijeljinskog Udruženja Hercegovaca Spasoje Albijanić.

Iz Udruženja „Jovan Dučić“ pojašnjavaju da će na meniju, između ostalog, biti jagnjeće pečenje, hercegovački pršut, sir i kajmak iz mješine, hercegovačka vina, loza, sokovi od divljeg šipka (nara) i drenjina, suve smokve...

- Želimo da gosti osjete kako su izgledala naša sijela u Hercegovini. Stariji će se sjetiti tih dana, a mlađi će imati priliku da na primjeru uče o tradiciji Hercegovine. Nadamo se da ćemo biti dobri domaćini i da će ovo Sijelo ostati u lijepom sjećanju svima - izražava očekivanje sekretar Udruženja Vladimir Radulović.

Kod Vladimira Radulovića (na broj telefona 066 161 454) može se izvršiti i rezervacija, odnosno, mogu se kupiti ulaznice po cijeni od 50 konvertibilnih maraka. Broj ulaznica je ograničen, pa se preporučuje da se rezervacija, odnosno, kupovina obavi na vrijeme.