ČUVAJU NARODNO BLAGO: KUD "Rudar" iz Ugljevika koncertom proslavio krsnu slavu :: Semberija INFO ::

 

ČUVAJU NARODNO BLAGO: KUD "Rudar" iz Ugljevika koncertom proslavio krsnu slavu


Za Semberija info - Mladen Vasilić

Kulturno-umjetničko društvo "Rudar" iz Ugljevika večeras je Godišnjim koncertom proslavio krsnu slavu Svetog Vasilija Velikog i 48 godina postojanja i rada.

Jutros su članovi ovog kulturno-umjetničkog društva u hramu Svete Petke Paraskeve prisustvovali obredu lomljenja slavskog kolača.



Predsjednik KUD-a "Rudar" Milan Lazić rekao je da su se večeras ugljevičkoj publici predstavili 6 ansambala i veterani.

-Nakon pauze izazvane korona virusom ponovo smo naše Ugljevičane obradovali koncertom-rekao je Lazić.

On je zahvalio svima koji podržavaju ovo društvo.

-Nastavićemo tradiciju organizovanja ljetnjeg Festivala folklora, po kome je između ostalog, Ugljevik prepoznatljiv na kulturnoj mapi-najavio je Lazić.



Kum slave načelnik Ugljevika Vasilije Perić čestitao je slavu i godišnjicu naglasivši da su članovi KUD-a "Rudar" čuvari tradicije ovog kraja i reprezenti Ugljevika i Republike Srpske.

Perić je građanima Ugljevika čestitao pravoslavnu Novu godinu i poželio im dobro zdravlje, sreću, radost i nove uspijehe.

-Članovi KUD-a "Rudar" čuvaju tradiciju, kulturu i običaje srpskog naroda i našeg kraja. Njima i njihovom radu, i svemu što čine za opštinu Ugljevik neizmjerno smo im zahvalni-rekao je Perić.

On je najavio da će opština Ugljevik nastaviti da pomaže sve tri kulturno-umjetnička društva koliko ih ima na terotoriji ove podmajevičke opštine.