KONjIČKI KLUB “VRANAC” VELIKA OBARSKA: ODRŽANO “BOŽIĆNO JAHANjE I DEFILE ZAPREGA” :: Semberija INFO ::

 

KONjIČKI KLUB “VRANAC” VELIKA OBARSKA: ODRŽANO “BOŽIĆNO JAHANjE I DEFILE ZAPREGA”


Izvor: Semberija info / O. Stjepanović (tekst, foto)

U duhu njegovanja tradicije, danas je Konjički klub “Vranac” organizovao “Božićno jahanje i vožnju zapregama” kroz Veliku Obarsku. Predsjednik KK “Vranac” iz Velike Obarske Borko Simić je rekao da već godinama unazad organizuju ovaj defile, baš na Mali Božić, a istovremeno žele da pokažu ljepotu konjičkog sporta.



- Naš klub redovno učestvuje i u brojnim manifestacijama, kako u Republici Srpskoj i FBiH, tako i u državama u okruženju.  Danas su sa nama tradicionalno i naši prijatelji iz susjednihsemberskih  sela Batković, Brodac, Dvorovi, Dazdarevo, Trnjaci, Ostojićevo i Zagoni i svi mi ćemo i dalje njegovati običaje i zalagati se za očuvanje konjičkog sporta”, rekao je Simić. Iz Batkovića je na defile došao i Željko Despotović, koji je naglasio da je ovo prelijep događaj koji svi u Sembriji vole i njeguju.



- Imam dva konja, kao što je to imao i moj otac. Zavolio sam konje i konjarstvo i dok god sam živ imaću konje u dvorištu”, rekao je Despotović i dodao da se nada da će uspjeti da u dogledno vrijeme otvori i Školu jahanja, kako bi mladi naraštaji imali priliku da osjete plemenitost životinja, a posebno konja, koji su, kako je naglasio, “često pametniji i od ljudi”. Defile sa konjima i zapregama prošao je kroz ulice i sokake Velike Obarske, kako na radost učesnika, tako i mještana ovog semberskog sela.