RiTE Ugljevik u penziju ispratio 100 radnika - “Lijepo je biti penzioner, neka mlađi rade” :: Semberija INFO ::

 

RiTE Ugljevik u penziju ispratio 100 radnika - “Lijepo je biti penzioner, neka mlađi rade”


Rudnik i termoelektrana Ugljevik" obilježio je juče Dan rudara i krsnu slavu - Svetu velikomučenicu Varvaru, a tom prilikom svečano je ispraćeno u penziju 100 radnika.
 
„Lijepo je biti penzioner, pogotovo ako čovjek dobrog zdravlja odlazi u penziju. Nije bauk otići u penziju, nije kraj svijeta, uživa se, pogotovo ko ima unučiće, nek mlađi rade“, kaže Stevo Blagić, koji je u penziju otišao sa radnog mjesta rudarskog nadzornika.


 
Jedan od onih koji su ove godinu otišli u penziju je i Petar Milanović, dugogodišnji radnik obezbjeđenja na RiTE Ugljevik.


 
„Veoma sam sretan i radosan, ovo nije mala stvar, ipak sam 27 godina proveo u RiTe Ugljevik. Posao radnika obezbjeđenja bio je pun izazova, ali ništa manji nisu ni izazovi koji su pred onima koji ostaju. Iako u današnje vrijeme imamo pomagala u vidu nadzornih kamera i raznih senzora, ja vjerujem da gdje ne prođeš svojom nogom i ne uvjeriš se u činjenično stanje, to nije dobro obavljen posao“, poručio je Milanović.
 
Božidar Despotović za RiTe Ugljevik vezan je još od najranije mladosti. Za sebe kaže da je dijete Termoelektrane, gdje je tokom 40 godina karijere prošao sve ljestvice.


 
„Tokom radnog vijeka obavljao sam razne poslove, od pomoćničkih mjesta, preko rukovaoca na kotlovskom i turbogeneratorskom postrojenju, do radnog mjetsa smjenovođe. Upravo sa mjesta smjenovođe i odlazim u penziju. Mi smo djeca koja su bila stipendisti termoelektrane i mi smo ti koji su preuzeli tu odgovornost da termoelektrana počne sa radom. Poručujem mladima da se uhvate knjige i da uče jer samo tako mogu i raditi u Termoelektrani“, rekao je Despotović.
 
Generalni direktor RiTE Ugljevik Diko Cvijetinović, zahvalio je svima koji su doprinijeli da rezultati preduzeća budu na današnjem nivou.
 
“Želim da se zahvalim svim zaposlenim koji su svojim radom i trudom doprinijeli da ispunimo sve planove koji su predviđeni za ovu godinu. Planovi za narednu 2024. godinu, koja neće biti laka, postavljeni su veoma ambiciozno, ali ja vjerujem da ćemo zajedničkim radom i zajedničkim trudom ispuniti sve ono što smo zacrtali”, rekao je Cvijetinović, koji je izrazio uvjerenje da će do kraja godine biti napravljen i dogovor sa Slovencima povodom arbitražne presude iz Beograda.