Bijeljina: Održan tradicionalni Nikoljdanski koncert :: Semberija INFO ::

 

Bijeljina: Održan tradicionalni Nikoljdanski koncert


  Izvor: Semberija info / S. Nikolić

U Centru za kulturu večeras je održan tradicionalni Nikoljdanski koncert, koji je organizovalo Srpsko kulturno-umjetničko društvo "Semberija". U prepunoj sali, gdje se tražilo mjesto više, maestralnim izvedbama publici se večeras predstavila Ženska vokalna grupa i vokalni solisti.



Direktor SKUD-a "Semberija" Branka Marković Savčić, istakla je da su pripreme za večerašnji koncert trajale dva mjeseca.



- Pripreme su, pored svih redovnih aktivnosti koje imamo, trajale dva mjeseca. Za večeras smo pripremili potpuno nov program, nove pjesme, kojima se trebao prilagoditi i orkestar, vokalna grupa, kao i solisti. Naš narodni orkestar je u ekspanziiji svog razvoja i kada je toliko narastao i prerastao svoj dosadašnji obim rada i kvalitet, jednostavno se stvorila potreba da se on, zajedno sa solistima, predstavi publici bez folklornih sekcija. To nas je i podstaklo da osmislimo večerašnji program”, rekla je Branka Marković Savčić, izražavajući ujedno žaljenje što i ovog puta u sali nije bilo dovoljno mjesta za sve one koji su željeli uživati u večerašnjem kocertu.

Željko Đukanović, šef Velikog narodnog orkestra SKUD-a „Semberija“, kaže da se večerašnjim koncertom zaokružila još jedna jako uspješna godina.



- Ovaj osmi po redu Nikoljdanski koncert je osmišljen na način da orkestar pokaže svoje najbolje lice i da se zajedno sa solistima pokažemo u jednom novom svjetlu. Koncert je postao svojevrsni brend Grada, za koji se uvijek traži mjesto više. Mislim da smo uspješno realizovali jednu novu ideju, kao i da publika prepoznaje naš rad i trud, kroz sve ove godine”, zaključio je Đukanović .