Saopštenje RiTE Ugljevik - Sretan Dan rudara! :: Semberija INFO ::

 

Saopštenje RiTE Ugljevik - Sretan Dan rudara!



Rudnik i Termoelektrana Ugljevik danas obilježava Dan rudara – Svetu Velikomučenicu Varvaru. Tim povodom, uprava Preduzeća uputila je čestitku rudarima.

Generalni direktor Rudnika i Termoelektrane Ugljevik Diko Cvijetinović čestitao je Dan rudara svim radnicima ugljevičkog Rudnika, istakavši da je iza njih teška, ali uspješna godina.

"Svim rudarima ugljevičkog Rudnika čestitam Dan rudara, uz zahvalnost što su svojom stručnošću, požrtvovanjem i zalaganjem doprinijeli da godina iza nas bude uspješna," rekao je Cvijetinović.

On je dodao da su za 2024. godinu postavljeni ambiciozni planovi.
"Pred nama je dosta posla i dosta izazova u narednoj godini, ali sam uvjeren da ćemo, zajedničkim naporima svih zaposlenih, uspjeti ostvariti ciljeve koje smo zacrtali za 2024. godinu," dodao jegeneralni direktor RiTE Ugljevik.

 Čestitku rudarima uputio je i Dragiša Vidaković, izvršni direktor za proizvodnju uglja i razvoj rudnika u RiTE Ugljevik, istakavši da su ciljevi na rudniku za ovu godinu ispunjeni, te da je to prije svega zasluga samih rudara.
 "Radilo se u jako teškim uslovima, teren je bio izuzetno nezahvalan, ni meteorološka situacija nam nije išla na ruku, ali smo odgovornošću radnika i uz pomoć savremene i dobre opreme, ispunili zacrtane ciljeve," rekao je Vidaković.

On je izrazio uvjerenje da će, uz podršku Elektroprivrede Republike Srpske i Vlade, investicioni ciklus na rudniku biti nastavljen, te da će rudnik u Ugljeviku i dalje nositi epitet tehnološki najbolje opremljenih rudnika u regionu.
“Rudari Rudnika u Ugljeviku ispunili su godišnji plan proizvodnje uglja oko 100%, odnosno proizvedeno je oko milion i 1.900.000 tona uglja. Fali nam još nekih 90.000 tona, što vjerujem da ćemo dostići do 31. decembra. S obzirom na okolnosti u kojima je ispunjen ovaj plan, ugljevičkim rudarima se mora skinuti kapa, jer su još jednom pokazali da su stub elektro-energetskog sektora Republike Srpske”, rekao je Rade Kosanović, diplomirani inženjer rudarstva i rukovodilac RJ Rudnik RiTe Ugljevik.

On je istakao da su u godini na izmaku imali i značajna ulaganja u mehanizaciju, te da će se taj trend nastaviti i u narednom periodu.
“U ovoj godini nabavili smo novi bager i četiri nova dampera i taj trend zanavljanja mehanizacije planiramo nastaviti i u narednoj godini, za šta imamo podršku i Elektroprivrede i Vlade Republike Srpske. Pored unapređenja mehanizacije, intenzivirani su i radovi na eksproprijaciji i izmještanju infrastrukture, što je vrlo važno za naš rudnik, jer ćemo nakon toga imati stabilnu radnu sredinu”, kaže Kosanović.

Kosanović je svim rudarima, a naročito rudarima ugljevičkog kopa, čestitao Dan rudara tradicionalnim rudarskim pozdravom “Sretno”!