Formiran Savjet za bezbjednost saobraćaja u Brčko distriktu BiH :: Semberija INFO ::

 

Formiran Savjet za bezbjednost saobraćaja u Brčko distriktu BiH


Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je Odluku o formiranju Savjeta za bezbjednost saobraćaja na putevima u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine s ciljem unapređenja saobraćajno-obrazovnog rada, saobraćajne kulture i koordinacije svih subjekata koji svojim djelovanjem mogu doprinijeti većoj bezbjednosti saobraćaja.
 
Šef Odjeljenja za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH Ratko Stjepanović istakao je da je ova odluka neophodna jer Policija Brčko distrikta BiH iz godine u godinu bilježi statistiku koja ukazuje da je bezbjednost saobraćaja u Distriktu na niskom nivou.
 
Stjepanović je naveo da se ovaj savjet sastoji od sedam članova kojeg čine predstavnici nadležnih odjeljenja Vlade Brčko distrikta BiH, javnih preduzeća i ustanova koje imaju nadležnosti nad javnim putevima.
 
Predsjednik novoformiranog Savjeta Vinko Vidović pojasnio je da su nadležnosti Savjeta razmatranje pitanja iz oblasti saobraćaja, predlaganje mjera za unapređenje bezbjednosti te davanje mišljenja na Strategiju bezbjednosti saobraćaja na  putevima u Bosni i Hercegovini i Strategiju bezbjednosti saobraćaja na putevima u Brčko distriktu BiH. Vidović je dodao da savjet inicira i donošenje zakonskih i podzakonskih akata koji se tiču bezbjednosti saobraćaja.