Održana prodajna izložba radova nastalih na „Dječijoj pantelinskoj umjetničkoj radionici“ :: Semberija INFO ::

 

Održana prodajna izložba radova nastalih na „Dječijoj pantelinskoj umjetničkoj radionici“


U Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ Bijeljina večeras je otvorena prodajna izložba radova nastalih na „Dječijoj pantelinskoj umjetničkoj radionici“ organizovanoj u okviru ovogodišnje proslave slave grada Bijeljina. Sav prikupljeni novac od prodaje ovih umjetničkih djela najmlađih sugrađana namijenjen je izgradnji dječijeg igrališta na jednoj od četiri ponuđene lokacije koju izaberu upravo djeca Semberije. Mališani su imali priliku da biraju između prostora iza „bijelih zgrada“, Račanske ulice broj 12, Bogdanović placa i prostora u sklopu OŠ „Knez Ivo od Semberije“.

Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine istakao je da treba ići ka tome da Bijeljina bude grad igrališta, parkova, kao i zelenila.



-Ova izložba prodajnog karaktera je inicijativa koju smo pokrenuli ispred Gradske uprave, a nadovezuje se na slavu grada Bijeljina, kada su taj dan naša vrijedna djeca oslikavala svoja umjetnička djela.  Ovom prilikom zahvalio bih se Umjetničkoj školi„Odigitrija“, Slikarskoj radionici „Sfumato“, Udruženju likovnih umjetnika „Sveti Luka“, kao i našoj akademskoj slikarki Nataliji Cimeši na organizaciji. Ovo je prilika da se zahvalimo i privrednim društvima koja su se rado odazvala i kupila umjetničke radove polaznika ovih radionica. Sredstva od prodaje slika biće iskorištena da se prvo u nizu rekonstruiše i izgradi još jedno igralište na teritoriji našeg grada, a dio sredstava koji nedostaje izdvojiće Gradska uprava. Ovo je ideja da se u nematerijalnom aspektu insistira u jednom zajedništvu udruženja, kao i promociji umjetnosti i slikarstva“, istakao je Petrović.

Natalija Cimeša, akademska slikarka i jedna od organizatora Dječije pantelinske umjetničke radionice“ kazala je da je na umjetničkoj radionici učestvovala oko 500 mališana sa područja grada Bijeljina.



-Pored dječijih radova na večerašnjoj prodajnoj izložbi, izloženi su i radovi umjetnika iz Udruženja likovnih umjetnika „Sveti Luka“, Umjetničke škole „Odigitrija“, Slikarske radionice „Sfumato“, takođe je i Pavle Golijanin, kustus Galerije Centra za kulturu poklonio jednu svoju sliku, kao i ja. Odlučili smo da svi pomognemo i da se ova akcija završi što bolje“, istakla je Cimeša.

Spomenko Đekić, majstor u Slikarskoj radionici „Sfumato“ i jedan od organizatora Dječije pantelinske umjetničke radionice“ rekao da su polaznici ove škole sa oduševljenjem prihvatili da učestvuju na radionici gdje su imali potpunu slobodu u radu , te da će i u budućnosti podržavati ovakve događaje.

Semberija info