LUTKARSKA PREDSTAVA U PU „DRAGAN I ZORAN“ :: Semberija INFO ::

 

LUTKARSKA PREDSTAVA U PU „DRAGAN I ZORAN“


U prvoj sedmici oktobra svake godine, ustanove koje se bave zaštitom i unapređenjem prava djeteta širom svijeta obilježavaju „Dječiju nedjelju“. Na području Bijeljine, u periodu od drugog do osmog oktobra svaki dan organizuje se prigodan program koji u prvi plan stavlja dijete, njegove potrebe  i njegova prava.
Predškolska ustanova "Dragan i Zoran" danas je, povodom "Dječije nedjelje" obradovala svoje mališane lutkarskom predstavom. Salve dječijeg smijeha izazvala je trupa Lutkarskog pozorišta "Svitac" iz Novog Sada sa predstavom "Tajanstveni Hipopotamus".



-Sa glumcima iz Lutkarskog pozorišta „Svitac“ naša predškolska ustanova održava veze još od 2002. godine. Ove godine smo „Dječiju nedjelju“ odlučili obilježiti nastupom ovog pozorišta i njihovom popularnom predstavom „Tajanstveni Hipopotamus“. Predstava je prilagođena za ovaj uzrast i, na djeci razumljiv način, govori o vrijednosti prijateljstva. „Dječija nedjelja“ je svjetski događaj a ja mogu reći da je u Predškolskoj ustanovi „Dragan i Zoran“ svaka sedmica „Dječija sedmica“ i svaki dan „Dječiji dan“. Želio bih se zahvaliti svim roditeljima koji su našoj ustanovi poklonili svoje povjerenje i povjerili nam zadatak odgoja i obrazovanja njihove djece ali i predsjedniku Skupštine Grada Bijeljina, Aleksandru Đurđeviću koji nas je takođe posjetio na ovaj važan dan“, rekao je Goran Gašić, direktor PU „Dragan i Zoran“ podsjetivši još jednom na važnost predškolskog odgoja i obrazovanja u našem društvu kao i na ulogu koju u tom procesu imaju privatne predškolske ustanove.



Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević izrazio je zadovoljstvo cjelokupnim projektom koji se zove Predškolska ustanova „Dragan i Zoran“ kao i činjenicom da je kvalitet odgojno-obrazovnog procesa u ovoj ustanovi prepoznat i od strane roditelja. PU „Dragan i Zoran“ trenutno ima 320 djece i predstavlja najveću privatnu predškolsku ustanovu na području Bijeljine ali i šire.

-Svjesni važnosti kvalitetne socijalizacije djece u ovom periodu njihovog života, Skupština Grada Bijeljina čvrsto stoji na poziciji podrške predškolskim ustanovama koje djeluju na području grada. Posebnu pažnju u tom smislu smo posvetili privatnim predškolskim ustanovama, gdje smo na posljednjoj sjednici Skupštine donijeli odluku o sufinansiranju troškova boravka djece u visini 30 posto ukupne cijene koju roditelji plaćaju na mjesečnom nivou. To naravno nije sve, novi planovi i projekti se razmatraju a sve u cilju još većeg obuhvata djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem u našem gradu“, istakao je Aleksandar Đurđević.

(Semberija info)