Udruženje građana “Otaharin”: Podijeljen školski pribor i školske torbe :: Semberija INFO ::

 

Udruženje građana “Otaharin”: Podijeljen školski pribor i školske torbe



Udruženje “Otaharin” organizovalo je danas podjelu školskog pribora i školskih torbi za učenike koji žive u romskoj zajednici.

Sanita Smajić, koordinator Dnevnog centra, koji je aktivan od 2014. godine, kaže da je ove godine “Otaharin” obezbijedio 160 školskih torbi u kojima se nalazi i školski pribor.



“Ovom akcijom obuhvaćeni su osnovci i srednjoškolci, kao i učenici koji ove godine polaze u prvi razred osnovne škole. Imamo deset đaka prvaka. Zahvaljujemo se našim donatorima koji su omogućili finansijska sredstva za nabavku školskih trobi i školskog pribora. U ovu akciju bili su uključeni CARITAS i GIZ, kroz projekat “Socijalna pravda za ranjive grupe na Zapadnom Balkanu”.

Samanta Halilović, korisnik usluga Dnevnog centra, kaže da školuje troje djece, uzrasta od deset, jedanaest i trinaest godina.

“Mnogo mi znači ovaj školski pribor i školske torbe, jer bi mi puno novca trebalo da djeci nabavim sve što je neophodno za polazak u školu. Zahvaljujem se “Otaharinu” na ovoj pomoći. Moja djeca dolaze ovdje redovno na radionice, gdje im se pruža pomoć oko pripreme za nastavu”, kaže Samanta Halilović. 


Semberija info