UDRUŽENjE PORODICA NESTALIH BORACA I CIVILA SEMBERIJE I MAJEVICE: DOK DIŠEMO, NEĆEMO ODUSTATI OD TRAŽENjA NAJMILIJIH! :: Semberija INFO ::

 

UDRUŽENjE PORODICA NESTALIH BORACA I CIVILA SEMBERIJE I MAJEVICE: DOK DIŠEMO, NEĆEMO ODUSTATI OD TRAŽENjA NAJMILIJIH!


Udruženje porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice, okupljeni u svom bolu, obilježili su Dan nestalih osoba. Tuga u očima, a suze su, kako kažu, „presahle od plača za najmilijim“. Predsjednica Udruženja Smilja Mitrović, majka heroj, koja još uvijek traži sina jedinca, kaže da je ovaj dan, „dan koji još više povećava bol, jer oni od kojih očekuju da rade svoj posao, to ne čine“.

-Godine su iza nas, tražimo, pišemo dopise, zahtjeve, molimo da se više potrude, jer plaćeni su za taj posao, ali još uvijek nema razumijevanja. Snaga nas zbog životne dobi izdaje, ali se ne predajemo i nećemo! Imamo situacija da su neki roditelji preminuli, a nisu dočekali da otkriju gdje su posmrtni ostaci njihove djece. Na naše pitanje: GDJE SU?, nema odgovora, a još je gore što ne vidimo ni da se bore da riješe problem traženja nestalih. Znaju da nam vrijeme nije saveznik, ali ih to ne dotiče“, kaže ogorčena majka Smilja Mitrović koja je svog jedinca Dragana izgubila kad je, kao osamnaestogodišnji student otišao u vojsku, a a kad je nestao, nije imao ni 20 godina.



-Svaki dan, već 28 godina, porodice koje traže najmilije  ponavljamo isto, ali nema odgovora. Nije nam dosadilo, to ćemo činiti sve dok dišemo i sve dok ih ne pronađemo.  Oni koji su dobro plaćeni za svoj posao, to nažalost ne rade, ali mi ćemo i dalje biti uporni. Naše Udruženje traga za još 52 osobe, a ako misle da će nam dosaditi, varaju se. Nećemo odustati! Ovo što radimo, radimo bez nadoknade, imamo subvencije za kiriju za prostor i kancelarijski materijal, ali nama nije motiv novac! Nama je motiv da naše najmilije pronađemo, da ih dostojno ukopamo i da im se zna grobno mjesto. Toliko su bar zaslužili od institucija koje su nadležne da rješavaju problem nestalih, a smatram da su i porodice, koje žive skoro tri decenije u agoniji, zaslužile da znaju gdje je grob njihovih najmilijih i da im mogu upaliti svijeću i pomoliti se Bogu za njihovu dušu“, poručila je Mitrovićeva i naglasila da je svaki dan za članove udruženje dan nestalih, a 30. avgust im kao Međunarodni dan nestalih, znači dosipanje soli na živu ranu!

(Semberija info)