BIJELjINA: ODATA POČAST POGINULIM I NESTALIM BORCIMA I CIVILIMA REPUBLIKE SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: ODATA POČAST POGINULIM I NESTALIM BORCIMA I CIVILIMA REPUBLIKE SRPSKE


Povodom Međunarodnog dana nestalih, 30. avgusta, odata je počast i položeni su vijenci i cvijeće ispred spomenika na Trgu kralja Petra I Karađorđevića.



Cvijeće i vijence su položili porodice nestalih boraca i civila, predstavnici Republičke i Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca nestalih civila, Boračke organizacije RS i Gradske boračke organizacije, Gradske uprave na čelu sa gradonačelmikom Ljubišom Petrovićem i Skupštine grada Bijeljina na čelu sa predsjednikom Skupštine Aleksandrom Đurđevićem,



Policijske uprave Bijeljina, poslanici u NSRS, kao i odbornici u Skupštini grada Bijeljina, predstavnici Veterana, predstavnici Garde Panteri, Kasarne Vojvoda Stepa Stpenović, Crvenog krsta, predstavnici opštine Lopare i druga udruženja i građani.



Sa skupa je poručeno da se žrtve nikada ne smiju zaboraviti, jer oni su za Republiku Srpsku dali ono najvrednije, svoje živote. Predsjednica Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske, Isidora Graorac naglasila je da je dužnost svih da se s  posebnim poštovanjem sjećamo svih koji su ugradili živote u temelje Republike Srpske, ali i da se ne smije dozvoliti da ni nakon toliko godina, brojne porodice još uvijek tragaju za najmjilijim.



Počast poginulim i nestalim odao je i gradonačelnik Ljubiša Petrović, naglasivši da je sveta dužnost sjećanje na poginule borce i civile, kao i briga o njihovim porodicama, a da se svaki atom snage mora utrošiti u traganju za nestalim tokom proteklom odbrambeno-otadžbinskog rata.





(Semberija info)