Bivši pripadnici 65. Zaštitnog motorizovanog puka GŠ VRS odali počast herojima Odbrambenog rata: Okupljanje podno Majevice :: Semberija INFO ::

 

Bivši pripadnici 65. Zaštitnog motorizovanog puka GŠ VRS odali počast herojima Odbrambenog rata: Okupljanje podno Majevice


Veterani 65. Zaštitnog motorizovanog puka Glavnog štaba Vojske Republike Srpske danas su se okupili u Bogutovom Selu kod Ugljevika i položili cvijeće na spomen poginulim borcima ovog podmajevičkog sela.
 
Bivši pripadnici Lakog samohodnog artiljerijskog divizona u sastavu ove jedne od najelitnijih jedinica VRS, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća poginulim saborcima i svim poginulih borcima Odbrambenog rata otpočeli su današnje druženje.
 
Bivši starješina topovskog voda, Bogoljub Šikanjić kaže da je današnje okupljanje tradicionalno te da se na taj način njeguje sjećanje na najteže dane kada je stvarana Republika Srpska.
 
-Sjećamo se naših poginulih saboraca, nikada nećemo dozvoliti da oni budu zaboravljeni-rekao je Šikanjić.


 
Miroslav Gajić, bivši pripadnik ove jedinice, koji je mještanin Bogutovog Sela, izrazio je zadovoljstvo jer je domaćin današnjeg okupljanja pripadnika ove jedinice.
 
-Baštinimo podvige naših jedinica a ne dozvoljavamo da se zaborave naši saborci koji su dali živote za stvaranje Republike Srpske-rekao je Gajić.