Tokom jula na području Policijske uprave Bijeljina dogodilo se stotinu saobraćajnih nezgoda :: Semberija INFO ::

 

Tokom jula na području Policijske uprave Bijeljina dogodilo se stotinu saobraćajnih nezgoda


FOTO: Ilustracija
Uprkos brojnim preventivnim policijskim akcijama, kontrolama na putevima i apelima, tokom jula na području koje pokriva Policijska uprava Bijeljina dogodilo se stotinu saobraćajnih nezgoda, saopšteno je danas na konferenciji za štampu u Policijskoj upravi Bijeljina.

Radenko Knežević, inspektor u Sektoru policije izjavio je da su u ovim nezgodama, nažalost, dvije osobe smrtno stradale, devet osoba je zadobilo teške tjelesne povrede, dok je 28 osoba zadobilo lakše tjelesne povrede. Nezgode sa poginulim licima dogodile su se u Bijeljini i u Pelagićevu. Neprilagođena brzina kretanja na putu i dalje je najčešći uzrok saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom. U julu je iz saobraćaja isključeno 165 vozača i sedam vozila. Uz pomoć radarskih sistema evidentirano je 985 prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja. Uz pomoć presretača evidentireano je 523 prekršaja, dok je uz pomoć ostalih mobilnih radarskih sistema evidentirano 462 prekršaja. Najveća izmjerena brzina uz pomoć presretača izmjerena je na području Janje i iznosila je 166 km/h, gdje je ograničenje brzine od 80 km/h”, istakao je Knežević, apelujući na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, prije svega, kada je riječ o ograničenju brzine kretanja, te usklađivanju brzine vozila uslovima na putu.

Na području Policijske uprave Bijeljina i tokom avgusta vrši se pojačana kontrola brzine kretanja motornih vozila pomoću mjernih uređaja za kontrolu brzine kretanja, kako na magistralnim, tako i na regionalnim i lokalnim putevima.

Semberija info