PU Bijeljina: Otkrivena indijska konoplja u Loparama :: Semberija INFO ::

 

PU Bijeljina: Otkrivena indijska konoplja u Loparama


U okviru republičke akcije “Plantaža 2023”, u protekla dva dana na području opštine Lopare, policijski  službenici Policijske uprave Bijeljina otkrili su značajnu količinu opojno - narkotičkih sredstava.



 Kako je na konferenciji za štampu saopštio Stjepan Terzić, načelnik Policijske uprave Bijeljina, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina  u Loparama su otkrili 519 stabljika indijske konoplje, ukupne težine oko 172 kilograma, koja se koristi za proizvodnju opojne droge marihuana.
 

“Operativnim radom  otkrivena je osoba čiji su inicijali S.A., koja je šesnaestog avgusta otkrivena na pomenutoj lokaciji. On je odranije poznat policiji, a bavio se nezakonitim poslovima i na području Srbije. Prilikom pretresa otkriveno je  521 plastičnih saksija u kojima je bila zasađena indijska konoplja, cijevi za navodnjavanje, kao ipumpa za navodnjavanje. Prilikom pretresa kuće i drugih objekata koje koristi osumnjičeni, otkrivene su dvije tablete ekstazija i gasni pištolj sa tri metka. Protiv S.A. podnesen je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga. On je predat u dalju nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina”, saopštio je Stjepan Terzić, načelnik Policijske uprave Bijeljina.



U nastavku konferencije za štampu Terzić je govorio o rezultatima rada policije tokom jula, istakavši da je stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Bijeljina ocijenjeno kao zadovoljavajuće.



 “U julu smo evidentirali 63 krivična djela, što je za deset odsto manje u odnosu na uporedni period prošle godine. Tokom jula policijski službenici su nadležnim tužilaštvima podnijeli 55 izvještaja o počinjenih krivičnim djelima protiv 66 osoba. Rasvijetljeno je 56 krivičnih djela, a koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela iznosi oko 94 odsto. Najviše je bilo krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, iz oblasti otkrivanja zloupotrebe opojnih droga i iz oblasti privrednog kriminaliteta”, naglasio je Terzić.
 

Semberija info