Bube služe da se druže :: Semberija INFO ::

 

Bube služe da se druže


Foto: Ilustracija
Približava nam se događaj koji će probuditi ljubitelje kultnih automobila iz prošlih decenija i pružiti im priliku da se vrate u vrijeme kada su ulice bile ispunjene šarenim i simpatičnim Bubama. U sklopu sveobuhvatne manifestacije VII Bijeljinske bubijade, u petak, 19. avgusta 2023. godine, dogodiće se nešto posebno - revijalna vožnja Bubama od Bijeljine do Brčkog i nazad, uz zanimljive detalje koji će osvijetliti istoriju ovih kultnih vozila.

Inicijator ovog događaja je Dragan Peštić, naš cijenjeni sugrađanin i zaljubljenik u oldtajmere. Zajedno sa tehničkom podrškom Turističke organizacije Brčko distrikta BiH, ovo će biti prilika da više od šezdeset Buba i kombija T1, T2 i T3 zablista na ulicama, ostavljajući za sobom trage uspomena i smijeha.

Uzbudljiv dio događaja će se odviti na Trgu mladih u Brčkom, gdje će se ovi vanvremenski četverotočkaši izložiti javnosti od 14:00 do 17:00 časova. Svi prisutni sugrađani će imati jedinstvenu priliku da se približe ovim posebnim vozilima, da zavire u unutrašnjost modela koji su obilježili generacije i da se vrate u vrijeme kada su Bube bile sinonim za slobodu i avanturu.

Iako se manifestacija fokusira na nasljednike bivše Jugoslavije, očekuje se da će se na događaju pojaviti i strastveni ljubitelji Buba iz drugih zemalja. Ljubitelji ovih vozila iz Grčke, Bugarske, Rumunije i Austrije su već najavili svoj dolazak, što će dodatno obogatiti internacionalnu dimenziju ovog jedinstvenog okupljanja.

Ova bubijada će biti mnogo više od običnog okupljanja ljubitelja oldtajmera. Biće to prava vremeplovna avantura koja će nas vratiti u neka druga vremena, kada su se ulice krasile retro vozilima koja su izazivala osmijehe na licima prolaznika. VII Bijeljinska bubijada nas poziva da se prisjetimo ljepote prošlosti i da se ujedinimo u ljubavi prema automobilima koji su obiljležili epohu. Svi ste pozvani da se pridružite ovoj nezaboravnoj vožnji kroz vrijeme i da zajedno proslavimo ljubav prema Bubama!