SVEČANO OTVORENI DANI DIJASPORE :: Semberija INFO ::

 

SVEČANO OTVORENI DANI DIJASPORE


U Priboju kod Lopara tradicionalnom kotlićijadom otpočeli su Dani dijaspore, koji se organizuju po dvanaesti put u organizaciji opštine Lopare i Udruženja Majevičana u Švajcarskoj.
 
Đorđe Milićević, ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mjera u oblasti odnosa Republike Srbije sa dijasporom, svečano je otvorio manifestaciju.


 
On je naglasio da je navikao na slične manifestacije i da u Priboju i Loparama osjeća da je među svojima.
 
“Moj cilj od formiranja mandata Vlade Srbije jeste jačanje naših veza matice Srbije i naših sunarodnika u smislu da približimo dijasporu Srbiji i Srbiju dijaspori, te da napravimo jednu dvosmjernu komunikaciju”, rekao je Miličević.


 
Načelnik opštine Lopare Rado Savić je naveo da se Dani dijaspore ove godine organizuju pod sloganom “Zavičaj u srcu”, te da su počeli veličanstvenim skupom i tradicionalnom kotlićijadom u Priboju Majevičkom.
 
„Sve više ljudi se okuplja na Danima dijaspore, oni postaju masovniji sa mnoštvom učesnika i bogatijim sadržajem, koji će ovaj put trajati sedam dana i koji se iz godine u godinu stalno poboljšava“,  istakao je Savić.
 
Stojan Stevanović, predsjednik Udruženja srpskih privrednika u Švajcarskoj je izrazio svoje zadovoljstvo načinom na koji se manifestacija razvija.


 
“Srce mi je puno na otvaranju Dana dijaspore, koji ove godine duže traju nego prethodnih godina”, rekao je Stevanović.