POPADIĆ, DNS: JUNACIMA IME NE UMIRE :: Semberija INFO ::

 

POPADIĆ, DNS: JUNACIMA IME NE UMIRE



Parastos poginulim civilima i borcima Vojske Republike Srpske iz prethodnog odbrambeno-otadžbinskog rata, služen je 16. jula, u 12 časova, u Trnjacima.

Na spomeniku je uklesano 7 imena stradalih civila i boraca proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata, kao i 22 imena stradalih u Drugom svjetskom ratu iz tog sela, koji su živote ugradili u temelje Republike Srpske.



Paljenju svijeća i polaganju vijenaca prisustvovali su mještani sela, porodice i prijatelji poginulih, predstavnici Boračke organizacije i srpskih političkih partija među kojima je bila i delegacija DNS-a Odbora distrikta Brčko u sastavu: Borjana Popadić, potpredsjednik i Dalibor Petrović, predsjednik Organizacije mladih.

Ovim povodom, potpredsjednik Odbora distrikta Brčko, Borjana Popadić ističe:

- Pitoma je Posavina, blagorodna i od Gospoda blagoslovena. Gospod je bio milostiv i podario nam zemlju, bogatu, punu života, rajsko naselje. Na žalost, dođu neka naopaka vremena, kada se mnogo strada. Molimo se danas u Trnjacima, za duše nevino stradalih i vojnika koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku i nas, njihove potomke. Molimo se za mir među komšijama i narodom. Kao što iščezava dim, kao što se topi vosak od lica ognja, da iščezne svo nevaljalstvo i nesloga. Junacima ime nikada ne umire. Oni su sada na nebu, vitezovi svetog kneza Lazara. Oni su u molitvi sa svetim Savom.

Neka im Gospod podari mir i spokoj duše njihove.

Vječna im slava i hvala."


DNS