Svetozar Ostojić prvenstveno brine za egzistenciju 350 radnika i njihovih porodica :: Semberija INFO ::

 

Svetozar Ostojić prvenstveno brine za egzistenciju 350 radnika i njihovih porodica


Svetozar Ostojić nesebično je stao na branik svog naroda i otadžbine u odbrambeno-otadžbinskom ratu 1992-1995. godine. Kao i mnogi, Svetozar je u ratu ostao bez svog doma, zavičaja, mnogih dragih ljudi.

Poslije rata Svetozar Ostojić uspio je da izgradi veliku firmu koja danas zapošljava više od 350 ljudi. Kao uspješan privrednik, sve ove godine nesebično je pomagao svima kojima je pomoć bila potrebna. Pomagao je porodicama poginulih boraca, zapošljavao njihovu djecu, pomagao izbjeglima da izgrade nove domove, pomagao je povratnicima da ponovo započnu život na svojim ognjištima, pomagao je obnovu i izgradnju crkava, ulagao je svoj novac tamo gdje je trebalo obnoviti i pokrenuti život. Svetozar je uvijek bio među prvima i u humanitarnim akcijama u Republici Srpskoj, a uvijek je finansijski pomagao i omladinske, sportske, kulturne i naučne aktivnosti. Uz sve to, uvijek je Svetozar Ostojić uredno izmirivao poreske obaveze prema svojoj državi. I danas, kada je njegovu firmu „Mega drvo“ zadesio strašan požar u kome je pretrpio višemilionsku štetu, Svetozar Ostojić prvenstveno brine za egzistenciju njegovih 350 radnika i njihovih porodica.
 

Kako u ovoj teškoj situaciji da obezbijedi plate za radnike, kako da sanira štetu i obnovi proizvodnju, kako da obezbijedi opstanak firme? Ovo su pitanja za Svetozara Ostojića ali i za sve nas u Republici Srpskoj. Sada je potrebno da svi pokažu nesebičnost koja je uvijek krasila Svetozara Ostojića, da država i svi ostali pomognu da se spasi firma „Mega drvo“, a samim tim sačuva egzistencija 350 porodica koje ta firma hrani!