Čestitka Gradonačelnika povodom Uskrsa po gregorijanskom kalendaru :: Semberija INFO ::

 

Čestitka Gradonačelnika povodom Uskrsa po gregorijanskom kalendaru


Povodom predstojećeg Uskrsa za hrišćanske vjernike koji ga obilježavaju 9. aprila, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović uputio je prazničnu čestitku u kojoj se ističe:
 
Sugrađanima koji Uskrs proslavljaju 9. aprila upućujem srdačne čestitke povodom najvećeg hrišćanskog praznika i želje da praznične dane provedeu u radosti, zdravlju i ljubavi - prema Bogu, porodici, prijateljima i susjedima.
 
Uskrs, koji proslavljamo kao uspomenu na najvažniji događaj u istoriji čovječanstva, uvijek i iznova nas podsjeća na smisao života hrišćana i njihovu nadu ne samo u vječni život u budućnosti, već i u bolju sadašnjost svakog čovjeka i zajednice. Živeći i radeći po načelima kojima nas uče riječi i djela Hristova i svete knjige koje o tome svjedoče, pokazujemo da smo dostojni slavljenja Praznika koji dolazi. Tako dajemo i primjer našim savremenicima, ali i potomcima, kako se stvara zdrava porodica, lokalna zajednica u kojoj živimo i društvo u cjelini.
 
Ovog proljeća u razmaku od dvije sedmice ćemo proslaviti tri velika praznika. Zato, proslavite Uskrs zajedno sa svim prijateljima i susjedima, bez obzira na koji način slave Boga. Zajedništvom i međusobnim uvažavanjem ćemo na najbolji način postići da svi budemo uspješniji i srećniji.

Srećan vam Uskrs!


GRADONAČELNIK
Ljubiša Petrović