NARODNA KOALICIJA “POKRENIMO BIJELjINU”: KANCELARIJA ZA KOORDINACIJU KULTURNIH SADRŽAJA :: Semberija INFO ::

 

NARODNA KOALICIJA “POKRENIMO BIJELjINU”: KANCELARIJA ZA KOORDINACIJU KULTURNIH SADRŽAJA


U Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske, predsjednik Skupštine grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević je dostavio inicijativu da se u Bijeljini otvori kancelarija za koordinaciju kulturnih sadržaja.

Kako je pojasnila pomoćnik ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Helena Krnetić, u fokusu rada kancelarije biće saradnja sa dijasporom i uspostavljanju čvršćih veza, te stvaranju ambijenta u kom bi se mogle obezbjeđivati investicije u oblasti kulture, sporta i drugih oblika saradnje.

- Takođe, u fokusu inicijative su i evropski fondovi, a kancelarija će djelovati pri Ministarstvu za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske”, rekla je Krnetićeva.



Istaknuti kulturni radnik iz Bijeljine, Dušan Sekulić, zahvalio se u ime kulturnih radnika na ovoj, kako je naglasio”, lijepoj vijesti”.

- Otvaranje kancelarije odlična je vijest, a svi znamo da je značajan broj naših građana u dijaspori. Moj cilj je promovisanje kulturnih radnika i naše kulturne baštine, kao i organizovanje raznih događaja u dijaspori”, rekao je Sekulić. 


Semberija info