"POKRENIMO BIJELjINU" U VRŠANIMA: DOLAZE BOLjI DANI ZA POLjOPRIVREDNIKE :: Semberija INFO ::

 

"POKRENIMO BIJELjINU" U VRŠANIMA: DOLAZE BOLjI DANI ZA POLjOPRIVREDNIKE


U okviru priprema za predstojeći referendum Koalicija "Pokrenimo Bijeljinu" večeras je održala tribinu u Vršanima. Kako su istakli predstavnici stranaka koje čine Koaliciju, ovaj sastanak je upriličen kako bi se sa mještanima Vršana ali i okolnih sela porazgovaralo o razlozima za opoziv aktuelnog gradonačelnika Bijeljine.


 
-Kao što i sam naziv naše koalicije govori, cilj nam je da nakon dvije godine stagnacije, pokrenemo Bijeljinu u pravcu razvoja i otvaranja novih radnih mjesta. Svjedoci smo da se trenutni gradonačelnik nije mnogo mješao u svoj posao, da su izostali komunalni i infrastrukturni projekti za koje je nadležna Gradska uprava sa njim na čelu. Večeras ćemo, kao i prethodnih dana razgovarati sa mještanima Vršana i pojasniti im zašto je važno da u nedjelju izađu na referendum i podrže smjenu, odnosno opoziv gradonačelnika", rekao je Miroslav Milovanović, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina.


 
Stanovništvo Mjesne zajednice Vršani kao i okolnih mjesnih zajednica se najvećim djelom bavi poljoprivrednom proizvodnjom. Predstavnici Koalicije su istakli da je djelovanjem odbornika Skupštine Grada Bijeljina pomoć agraru iz gradskog budžeta u prethodnom periodu, stalno uvećavana. Potcrtane su i one situacije u kojima je izostankom ili sporom reakcijom gradonačelnika i odgovornih iz Gradske uprave poljoprivrednicima Semberije načinjena značajna šteta.


 
-Primjetili smo prethodnih dana da ljudi iz seoskih mjesnih zajednica više vole neposredni kontakt sa političkim predstavnicima. Zato smo večeras ovdje u Vršanima da razgovaramo sa našim vrijednim ljudima kako bismo im objasnili zašto je važno da od 20. marta pokrenemo stvari u našem gradu u pravom smjeru", izjavio je Milan Dakić, predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a.


 
(Semberija info)