:: Semberija INFO ::

 

Održana manifestacija „Tate igraju za djecu“, prihod od ulaznica za mališane sa smetnjama u razvoju


U Bijeljini je večeras održana Humanitarno-revijalna manifestacija „Tate igraju za djecu“ u okviru koje su mališani iz vrtića „Čika Jova Zmaj“ i „Dragan i Zoran“ pokazali svoje spretnosti na sportskim poligonima, djevojčice su izvele plesne tačke, organizovana je fudbalska utakmica između očeva, a prihod od prodatih ulaznica biće doniran za Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju,  koji djeluje u okviru Centra za socijalni rad.Ljubiša Stanišić iz Odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Bijeljina izjavio je da je Gradska uprava podržala ovu manifestaciju, te da se nada da će postati tradicionalna.- Kao pokrovitelji mnogih manifestacija u gradu prethodnih mjeseci i godina, sa radošću smo prihvatili mogućnost da podržimo i ideju „Tate igraju za djecu“, jer se nadamo da će ovakvi događaji doprinijeti povećanju obuhvata djece u predškolskim ustanovama na području Semberije. Osim toga, humanost uvijek treba da pobijedi, a pokazatelj da je dvorana puna, govori da smo uspjeli u namjeri - rekao je Stanišić.

Direktor vrtića „Dragan i Zoran“ Goran Gašić naveo je da u večerašnjoj humanitarno-revijalnoj manifestaciji učestvuje 70 mališana iz ove predškolske ustanove.- Prije nekoliko mjeseci kolega Vujanović iz vrtića „Čika Jova Zmaj“ i ja smo došli na ideju da napravimo revijalnu fudbalsku utakmicu, jer su neki od roditelja koji dovode djecu u vrtiće poznati bijeljinski futsaleri koji su igrali Ligu šampiona. Tu ideju je podržala Gradska uprava, roditelji, a onda smo odlučili da svemu damo humanitarni karakter, a u program događaja su se uključile i kolege sa Pedagoškog fakulteta, sa sportskim poligonima za mališane - istakao je Gašić.Slaviša Vujanović, direktor Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ kaže da je cilj večerašnjeg događaja promocija sporta među djecom predškolskog uzrasta, kao i promocija partnerstva roditelja i radnika u vrtićima.

- Važno je da djeci od ranog djetinjstva razvijemo osjećaj važnosti bavljenja sportom, ali i osjećaj za humanost. Sve je više gojaznosti, deformiteta, krive kičme, djeca prekomjerno koriste mobilne telefone, TV, a protiv toga se moramo boriti - naglasio je Vujanović.


 
Cijena ulaznice za Humanitarno-revijalnu manifestaciju „Tate igraju za djecu“, koja je održana u sportskoj sali Gimnazije, iznosila je 3 KM, a sav prihod biće doniran Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju.
 
Semberija info