Ђоковић уочи почетка Ролан Гароса: Надам се да ћу имати сјајан турнир :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић уочи почетка Ролан Гароса: Надам се да ћу имати сјајан турнир


Фото - Танјуг

ПАРИЗ - Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић изјавио је данас да се нада да ће имати сјајан турнир на предстојећем Ролан Гаросу.

 

Ђоковић брани титулу у Паризу, пошто је прошле сезоне у финалу побиједио Норвежанина Каспера Руда 7:6 (7:1), 6:3, 7:5.

Ђоковић ће у првом колу овогодишњег Ролан Гароса у уторак играти против Француза Пјера-Уга Ербера.

„Знам за шта сам способан, посебно на Гренд слемовима. Обично играм најбољи тенис на Гренд слемовима. У већем делу каријере сам то радио, то је циљ. Већ неко време причам да на шљаци желим да будем најбољи у Паризу. Прошла година била је одлична, посебно на Ролан Гаросу. Надам се да ћу имати сјајан турнир“, рекао је Ђоковић на конференцији за медије у Паризу.

Ђоковић није освојио ниједан турнир ове сезоне.

„Зато имам приступ који је фокусиран на стварима дан по дан, како бих дошао што даље на турниру. Увек сам се радовао следећем изазову и ономе што је потребно да бих био бољи него недељу дана пре тога. Тако размишљам одувек, неће стати док не престанем да се бавим тенисом. То је једини начин на који знам како да се понашам као тенисер и да се такмичим на највишем нивоу. Знам своје квалитете, знам за шта сам способан и ако се будем осећао на прави начин физички, ментално, на мечу, понекад је потребно мало среће. Све то заједно доноси титулу на Гренд слему, осетио сам то 24 пута у каријери до сада“, додао је најбољи тенисер свијета.

Ђоковић је потом говорио о својим очекивањима на предстојећем Ролан Гаросу.

„Тешко је да причам каква су очекивања. Мало ме је срамота да кажем шта су моја очекивања. Све осим титуле за мене није задовољавајуће, тако је одувек било. Звучаће арогантно, али имам каријеру која томе говори у прилог. Када играм на највишем нивоу и сада, то је главни разлог што желим да наставим да пишем историју, да освајам титуле. Париз је једна од тих титула, зато су моје жеље и циљеви увек исти. Сада морам да снизим очекивања. Када то кажем, мислим на то да не размишљам о турниру превише, да не идем далеко, него да идем меч по меч“, навео је српски тенисер.

Ђоковић је говорио и о сарадњи са српским тренером Ненадом Зимоњићем.

„Нисам потврдио од растанка са Гораном Иванишевићем да имам тренера за стално. Зимоњић је ту привремено, да ми помогне као пријатељ, ментор, као неко ко је важан у мом животу и кога познајем. Данас долази Борис Бошњаковић који је део мог техничког тима, када је у питању анализа мечева, моје игре. Радио је као главни тренер или један од главних тренера у ТЦ Новак. Сарађујемо дуги низ година. Биће овде са мном, у улози тениског тренера и неко ко ради анализе противника, тактичке припреме. После овог турнира немам дугорочнији план“, истакао је Ђоковић.

Он је поновио да жели да осваја титуле, посебно на гренд слем турнирима.

„Турнири које сам играо уочи Париза били су у сврси припреме за Ролан Гарос и Олимпијске игре. У том контексту се то не мења. Очекивања, сценарије, предвиђања, морам да спустим. Већина нас размишља унапред, на то сам мислио када сам мислио да су очекивања нижа. Усресређујем се само на наредни дан, тренинг или меч... Ниво игре није још на том задовољавајућем нивоу по ком сам препознатљив. Радићу да одржим континуитет игре и осећаја на терену и ван терена. Да изградим тврђаву која ће ми донети победу“, навео је Ђоковић.


Извор: Танјуг / Глас Српске