Ђоковић иде на освајање турнира у Риму и нови рекорд :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић иде на освајање турнира у Риму и нови рекорд


Најбољи тенисер данашњице Новак Ђоковић има одличну шансу да обори још један рекорд у свијету тениса, а ријеч је о броју пласмана у четвртфинале на једном Мастерс турниру. Наиме, Ђоковић је током цијеле каријере био веома успјешан на турниру у Риму, јер је на теренима комплекса Форо Италицо чак 16 пута био у четвртфиналу.

Ђоковић дијели рекорд са Рафаелом Надалом, који је по 16 четвртфинала имао на чак три турнира из серије 1.000, такођер у Риму, као и у Монте Карлу и Мадриду. Занимљиво је да Надал неће учествовати ове године, јер је у петак и дефинитивно послао поруку организаторима да неће доћи јер није спреман. То значи да ће Ђоковић, ако се поново пласира у четвртфинале, постати рекордер, јер нико до сада није имао 17 четвртфинала на једном Мастерсу.

​Наравно, то неће бити нимало лако с обзиром на чињеницу да и Новак није играо од "Српска Опена" у Бањалуци и да је тамо имао проблема са повредом лакта. Протеклих дана је вриједно тренирао на теренима у Марбељи, скинуо је заштиту, тако да се очекује да дође спреман у Рим. Ђоковић је титулу у Риму освајао 2008., 2011., 2014., 2015., 2020. и 2022. године и на овом турниру има скор од 64-10. Мастерс у Риму на програму је од 10. до 21. маја.


РТРС