Radnik savladao Slogu za četvrtu pobjedu ove sezone :: Semberija INFO ::

 

Radnik savladao Slogu za četvrtu pobjedu ove sezone


Utakmicom Radnika i Sloge nastavljeno je 10. kolo WWin lige Bosne i Hercegovine.

Radnik je u Bijeljini dočekao goste iz Doboja i slavio rutinsku pobjedu rezultatom 2:1 odigravši dosta dobru utakmicu, a posebno prvo poluvrijeme. 

Sam početak meča nije obilovao pretjeranim uzbuđenjima, ali kako je vrijeme prolazilo tako je Radnik sve bolje stajao na terenu.

Prvi pokušaj je u 14. minuti imao Krajišnik, ali je loptu poslao preko gola Sloge, da bi pet minuta kasnije isti igrač odigrao važnu ulogu kod vodećeg gola svoje ekipe.

Krajišnik je ubacio loptu iz kornera, a u gužvi koja je uslijedila pred golom gostiju najbolje se snašao Teodorović i zatresao mrežu za 1:0. 

Sredinom prvog poluvremena Radnik je mogao udvostručiti vodstvo, ali je šut Subašića otišao pored gola. 

Desetak minuta kasnije Radnik ipak dolazi do drugog gola, a strijelac je ponovo bio Teodorović koji je pobjegao gostujućoj odbrani i po drugi put savladao Pavlovića.

Sloga je prvi šut na gol Radnika imala u 41. minuti kada je Đokić pokušao, ali je loptu poslao pored gola. 

U drugom poluvremenu Sloga nije pokazala ono što joj je bilo neophodno da utakmicu vrati u egal i učini je neizvjesnom.

Radnik je rutinski održavao prednost i čak imao nekoliko opasnih situacija pred golom Sloge, no rezultat se nije mijenjao do sudijske nadoknade kada je Sloga uspjela postići počasni gol.

Vrijedi napomenuti da je golu prethodila situacija iz 77. minute kada Radnik zbog crvenog kartona Gavrića ostao sa desetoricom igrača na terenu.

Slogi je brojčana prednost donijela šanse koje su u finišu meča propustili Ristić i Miličević prije nego je Vidić u sudijskoj nadoknadi smanjio na 2:1.

Ipak, gol je stigao prekasno, a Radnik uspio sačuvati prednost od jednog gola do kraja i tako stići do četvrte pobjede ove sezone.

Bijeljinski tim se trenutno nalazi na 7. poziciji sa 13 osvojenih bodova, dok je Sloga na desetom mjestu sa četiri boda manje. 


Izvor - Oslobođenje