Шта ће се догодити на вечерашњем мечу Црвена звезда - Партизан? :: Semberija INFO ::

 

Шта ће се догодити на вечерашњем мечу Црвена звезда - Партизан?


Извор: Глас Српске

БЕОГРАД - Фудбалери Црвене звезде и Партизана вечерас од 19 часова, на стадиону “Рајко Митић” дијеле мегдан у полуфиналу Купа Србије.

У Хумској су огорчени због суђења Павла Илића у 173. “вјечитом дербију” у којем су поражени са 3:2 и најављују бојкот полуфиналне утакмице Купа против највећег ривала. Иако су испрва озбиљно размишљали да не играју полуфиналну утакмицу, суочени са оштрим казнама, челници “црно-бијелих” су “олабавили” у својим ставовима.

Упркос томе у Хумској сматрају да Фудбалски савез Србије мора да заустави, како истичу, тенденциозно суђење, а утакмицу у Купу наводно виде као прилику да се у свијет пошаље порука да има нешто труло у судијској организацији и српском фудбалу. У Партизану планирају да се појаве на “Маракани” да би избјегли велику казну и то у виду одузимања бодова. И разматрају три начина на који би могли да изразе протест. Први је да први тим Партизана изађе на терен, да играчи сједну на траву и сачекају да судија одсвира крај.

У том случају утакмица би била регистрована службеним резултатом 3:0 у корист Црвене звезде. Друга идеја је да се изађе на терен и да капитен Светозар Марковић постигне аутогол и да на тај начин буде послата порука свијету и свима у српском фудбалу. Трећа варијанта би подразумијевала сценарио из Турске, виђен на дуелу тамошњег Суперкупа између Фенербахчеа и Галатасараја.

Фенер се, да подсјетимо, на мечу појавио са омладинцима и напустио терен. То би била опција и за “црно-бијеле”. Да се нешто спрема говори и чињеница да је Партизан отказао званичну конференцију за новинаре пред вечерашњу утакмицу, али са друге стране продаја карата иде нормално. Тако да и то нешто говори - утакмице ће бити, али у каквом облику, за сада је непознато. Још једну чињеницу не би требало сметнути с ума.

Прије неколико седмица је Партизан добио значајна средства од ФСС да би прошао редовни мониторинг УЕФА и конкурисао за добијање међународне лиценце. Отуд не дјелује логично да се кровној организацији супротстави на радикалан начин. Добиће Партизан велики ослонац пред овај дуел. У тим ће се вратити Александар Јовановић. Рођени Нишлија је пропустио 173. “вјечити дерби” усљед повреде заређене још у почетним минутима гостовања на Бановом брду.

Што се Црвене звезде тиче, јасно је да ће тренер Владан Милојевић морати да освјежи кадар и у стартну поставу убаци нове снаге. Главну недоумицу шеф струке “црвено-бијелих” ће имати на позицији лијевог бека. Због болова у леђима Милан Родић је одиграо само полувријеме у првенственом дербију. Тако да се “црта” шанса за младог Виктора Радојевића. Он је у тренутном играчком кадру једини прави лијеви бек, мада му Владан Милојевић, од када је прекомандован у први тим, није превише вјеровао. Видјећемо шта ће бити вечерас. Очекује се да Милојевић изврши још неколико промјена. Легитимни кандидати за стартну поставу су Питер Олајинка и Александар Катаи. Познато је и име арбитра који ће водити сусрет. То је Милош Милановић. Судија из Ћуприје неће бити дебитант у највећој утакмици српског фудбала, пошто је судио и дуел у финалу Купа прије двије сезоне, када је Црвена звезда побиједила голом Александра Катаија у финишу меча.

“Гори” Крагујевац

Историјски меч игра се у Крагујевцу, на стадиону “Чика Дача”, гдје се у другом полуфиналу састају Раднички и Војводина. Домаћа екипа, коју са клупе предводи Феђа Дудић, имаће прилику да избори историјски пласман у финале Купа Србије. Утакмица почиње у 16 часова.