НОВА ОПРЕМА ЗА ФК „БУДУЋНОСТ“ ИЗ РАВНОГ ПОЉА :: Semberija INFO ::

 

НОВА ОПРЕМА ЗА ФК „БУДУЋНОСТ“ ИЗ РАВНОГ ПОЉА


За Семберија инфо: Младен Василић

Начелник општине Угљевик Василије Перић,  заједно са  предсједником  Скупштине општине Зораном Лазићем и сарадницима,  посјетио је данас Фудбалски клуб „Будућност“ из Равног Поља и донирао комплете спортске опреме за сениорски погон клуба. Овом посјетом започела је акција подјеле опреме фудбалским клубовима са подручја општине Угљевик.

„Ми смо ријешили да у овом мјесецу обиђемо наша спортска друштва и спортске клубове, да видимо шта је оно што им је потребно и неопходно да би одржали своје функционисање и побољшали услове рада. Данас смо у посјети ФК „Будућност“ који смо и до сада помагали у финансијском смислу обезбједивши им адекватну инфраструктуру. Надам се да ће им спортска опрема ,коју смо данас донирали, помоћи да напредују и остваре још боље спортске резултате. Ово је једно од, рекао бих, најбоље организованих спортских друштава на подручју наше општине и надам се да ће у наредном периоду бити још бољи и успјешнији “-рекао је начелник Перић. 



Он је додао да се из буџета Општине Угљевик, на годишњем новоу, издвајају значајна финансијска средства намјењена за  спорт јер је, како каже, веома важно улагати у спорт и промовисати спорт  у сеоским подручјима како би млади остали на овим просторима.

„Из буџета Општине издвајају се значајна новчана средства за сва спортска друштва. Ове године смо расписали конкурс и додијелили негдје  око 300 000 КМ. Поред тога, финансирамо и све друге спортске манифестације на подручју општине.  Код нас је школа спорта за сву дјецу бесплатна, школа пливања такође, издвајамо новчана средства и за активности као што су одласци дјеце на спортске кампове, организовање турнира...“-додао је начелник Перић.

Дане Тешановић, предсједник клуба, изразио је захвалност начелнику општине Угљевик јер је, према његовим ријечима, свесрдно помагао овај спортски колектив годинама уназад.

„Када год смо се обратили за помоћ која је клубу потребна локална управа имала је разумијевања. Данашња донација  пуно нам значи, наравно то значи сваком фудбалском клубу јер  тешко је, у данашње вријеме,  да један клуб сам издвоји средства за набавку опреме“-рекао је Тешановић. 

ФК „Будућност“ основан је 1972. године и занемарујући неколико краћих прекида успио је да се одржи.  Већ четврту сезону такмичи се у Првој општинској лиги Бијељина-група Запад.