КК „ШАМПИОНИ“: БРОНЗА ЗА МИХАЈЛА МИТРИЋА :: Semberija INFO ::

 

КК „ШАМПИОНИ“: БРОНЗА ЗА МИХАЈЛА МИТРИЋА


Протеклог викенда Чачак је био центар карате спорта на Балкану. Претходна два дана, наиме, трајао је 53. Међународни карате турнир „Златни појас 2024“ („Голден белт 2024“) који је окупио најбоље кадете, јуниоре, млађе сениоре и сениоре из Бугарске, Румуније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније, Црне Горе, Шведске, Сјеверне Македоније, Словачке, Мађарске, Грчке, Италије, Француске, Русије, Турске и Србије. Укупно је учествовало преко 1500 такмичара.

У оквиру екипе Регионалног карате савеза Бирча, Мајевице, Семберије и Посавине наступили су и каратисти КК „Шампиони“ из Бијељине. Михајло Митрић је остварио одличан резултат освојивши бронзану медаљу у јакој конкуренцији у јуниорској категорији (-55кг). Емилија Богдановић је освојила пето мјесто док су технички проблеми спријечили Милицу Марић и Александра Новицког да постигну резултат достојан њихових досадашњих успјеха.

Први "Златни појас" организован је 13. и 14. априла 1971. године у спортској дворани "Борац" уз учешће око 40 карате клубова са преко 200 такмичара.

(Семберија инфо)