Одјек спектакла на „Маракани“ – 42.000 навијача за руки и српски народ :: Semberija INFO ::

 

Одјек спектакла на „Маракани“ – 42.000 навијача за руки и српски народ


Фото - Танјуг
Извор: Танјуг / Глас Српске

​Фудбалери Црвене звезде и Зенита из Санкт Петербурга у суботу су одмјерили снаге пред више од 42 хиљаде навијача на стадиону „Рајко Митић“.

Резултат на пријатељским утакмицама никада није у првом плану, а овога пута тек није био због терористичног напада у Москви који се десио само дан раније прије одигравања меча.

Српски народ окупио се на стадиону „Рајко Митић“ како би поздравио фудбалере два клуба, али и како би показао заједништво два народа у овом јако тешком тренутку, преноси Б92..

Организација домаћина била је одлична, гдје сада Звезда традиционално показује висок ниво спремности када су у питању утакмице оваквог значаја.

Према званичним подацима на стадиону је било 42.770 навијача, од чега је око 400-500 из Русије, присталица Зенита, који су током утакмице бодрили свој клуб, а у неким тренуцима су и заједно са „делијама“ учествовали у навијању.

Прије почетка утакмице Даница Црногорчевић, наша етно певачица, отпјевала је „Каћушу“ и „Ој Косово, Косово“, чиме је направљен сјајан увод у оно све што нас чека.

Затим су на исти начин узвратили навијачи Црвене звезде који су на сјеверној трибини направили сјајну кореографију.

Уследила су заједничка скандирања „Русија, Русија“, „Срби, Руси, браћа заувек“, а у другом полувремену орило се и „Косово, Србија“.

На старту другог полувремена „делије“ су направиле кореографију у знаку слова „з“ користиће бакље.

У наставку утакмице било је још заједничког навијања између навијача два клуба, а затим је спуштена завеса на овај пријатељски дуел.

Једини гол виђен је у 81. минуту када је Никола Кнежевић савладао голмана Зенита и тиме донео победу црвено-белима.

Послије утакмице фудбалери Звезде отишли су до трибине навијача Зенита и поздравили их аплуазом, а аплауз су добили и играчи Зенита од стране „делија“.