Ускоро почиње Куп регија Босне и Херцеговине у фудбалу :: Semberija INFO ::

 

Ускоро почиње Куп регија Босне и Херцеговине у фудбалу



У просторијама Ногометног/Фудбалског савеза БиХ у Сарајеву је петог марта обављен жријеб првог дијела такмичења Купа регија 2024. Ради се у турниру који се организује сваке друге године под покровитељством Н/ФС БиХ. У Купу регија БиХ учествују фудбалери аматери односно фудбалери који наступају у другим ентитетским лигама и нижим нивоима такмичења. То значи да учешће на овом турниру узима 17 кантоналних/жупанијских односно подручних савеза.

Утакмице првог нивоа такмичења играју се у сриједу, 20. марта. Тог дана екипа Подручног фудбалског савеза Бијељина игаће у Орашју против екипе Посавског кантона. ПФС Бијељина је за селектора своје селекције изабрао Драгана Матића (ФК „Пролетер“ Дворови) а за помоћника, Жељка Вујића (ФК „Задругар“ Црњелово).

Селектор Матић ће на првој утакмици у Орашју моћи рачунати на сљедеће фудбалере: Стефан Оплакан, Богдан Мркајић, Дарко Лукић, Стефан Ракић, Немања Ракић, Јовица Класановић, Јован Лакић, Павле Малетић, Стефан Грујичић, Бранислав Барјактаревић, Синиша Павловић (Пролетер, Дворови), Симо Лукић (Јединство, Бродац), Јован Станковић (Трновица), Адел Алић и Жарко Перковић (Подриње, Јања), Милош Лазић (Рудар, Угљевик), Милан Стевановић и Немања Матовић (Задругар Црњелово). Директор селекције је предсједник ПФС Бијељина,  Радика Марић.

Побједник Купа регија Босне и Херцеговине стиче право учешћа на турниру који ће бити организован на нивоу УЕФА-е. Другим ријечима, најбоља аматерска селекција из БиХ пласираће се на својеврсно Европско првенство за фудбалере-аматере. Такмичење у Купу регија БиХ је добра прилика да се покажу и афирмишу млади играчи из нижих лига фудбала из цијеле Босне и Херцеговине.