Фудбалски клуб Радник након одласка Младена Жижовића: Представљен нови шеф Стручног штаба Слободан Старчевић :: Semberija INFO ::

 

Фудбалски клуб Радник након одласка Младена Жижовића: Представљен нови шеф Стручног штаба Слободан Старчевић


На ванредној конференцији за штампу у просторијама Фудбалског клуба „Радник“ представљен је нови шеф Стручног штаба ФК „Радник“ Слободан Старчевић (48), након одласка  Младена Жижовића у мостарски „Зрињски“, који је на челу Стручног штаба „Радника“ провео пуних пет година. Старчевић је до сада успјешно водио бањалучки “Борац”, “Крупу” и “Тузла Сити”.

Слободан Старчевић  је, обративши се присутним новинарима, захвалио Управи „Радника“ на указаном повјерењу, истакавши да му је повјерена једна респектбилна и квалитетна екипа, као што је Фудбалски клуб „Радник“, не само у овој полусезони, већ и у протеклом периоду.

„Радује ме што сам дошао у један добро роганизован клуб и што сам преузео квалитетан тим. Надам се да ћу успјешно наставити у истом тренду оно што је започео мој претходник Младен Жижовић. Покушаћу одржати радник на тренутној позицији и поставити љествицу и више, те покушати ући у сам врх босанскохерцеговачког фудбала. Циљеви остају исти који су били и док је тренер био мој колега Жижовић. Ја имам обичај да кажем да је основни циљ опстанак, а он се најбоље остварује када сте на првом мјесту.  Тренутно Радник има подједнако квалитетну екипу са Сарајевом, Жељезничаром,  Зрињским и Борцем,  ових пет  екипе ће одлучивати о титули првака БиХ. Не видим разлог, зашто не бисмо, уз мало спортске среће, били на крају и први, оптимиста је Старчевић.

ФК „Радник“  је у прошлој години показао да може веома квалитетно играти у Премијер лиги БиХ и са таквим квалитетним играма да се бори за мјеста која воде у Европу. Изграђено је једно квалитетно искуство и сада ћемо покушти поновити успјех из претходне сезоне“, истакао је Старчевић, нагласивши да већ четири године познаје екипу ФК „Радник“.

„Пратио сам игре „Радника“ и упознат сам са квалитетом који овдје постоји. Једна од ствари која је била пресудна у мојој одлуци да дођем у Бијељину је то што сам познавао играчки кадар „Радника“ и вјерујем да могу наставити досадашњи тренд пружања квалитетних игара и резултата. Оно што је красило „Радник“, то је један од начина игре који оваква екипа може презентовати. Велики резови би нанијели само штету једној тимској психологији. Нећемо у овом периоду пуно тога мијењати, јер је екипа тако и селектована, да игра на овакав начин. Мислим да треба наставити и одржати започети тренд игре. Волим да ме критикују, јер ћемо кроз критику бити још бољи и јачи. Кроз критику се будим и ослобађам већу енергију. Вјерујем да ћемо на такав начин донијети успјех ФК „Радник“ и бијељинском спорту уопште“, истакао је нови шеф Стручног тима „Радника“, Слободан Старчевић. 

Тренутно ће у Стручном штабу екипе остати досадашњи помоћници, а Стручном штабу прикључио се и Душко Стајић. Током зимске паузе Старчевић планира да изведе и мање промјене у стручном штабу. Уговор са Слободаном Старчевићем потписан је до краја ове сезоне.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић