Никола Јокић је апсолутни фаворит да ове сезоне освоји МВП признање :: Semberija INFO ::

 

Никола Јокић је апсолутни фаворит да ове сезоне освоји МВП признање


Српски кошаркаш Никола Јокић је по многима апсолутни фаворит да ове сезоне освоји МВП признање.

Два пута је био најбољи, смијеши му се и треће признање, а из вечери у вече наставља да одушевљава љубитеље кошарке.

Један од оних који је задивљен Јокићевим кошаркашким вјештинама је и бивши ас Портланда ЛА Клиперса и Бостона, Бил Волтон.

Он је био МВП 1978. и два пута је освајао шампионски прстен (са Портландом и Бостоном), а један од разлога зашто и даље гледа Денвер је баш Никола Јокић.

"Његово слављење живота кроз кошарку, његов фокус на тим. Бољи је од савршеног! Он је Никола Јокић", рекао је Волтон за Денвер Пост.

"Он је најбољи кошаркаш на свијету. Много гледам утакмица Денвера и сваки пут када гледам, имам осмјех на лицу. То је фантастично", додао је Волтон.

Бивши НБА кошаркаш је посљедњих мјесеци причао са великим поштовањем о српском центру било да је ријеч о Пет Мекафи шоу или у колумни за Њујоркер.

"Он даје радост и срећу. И наду. И оптимизам. И сврху. Огра са сврхом. Игра да побјеђује. И то ради прелијепим стилом, грациоуно, са поштовањем, професионализмом. Никола Јокић представља освајање суштином прије него усхићењем", додао је Волтон.

Нису само Николине асистенције то што опчињава Волтона.

"Он је један од највећих кошаркаша икада. То је само контрауслуга Јокићу, да би га лимитирали. Он је невјероватан поентер. Сјајан скакач. Невјероватан асистент. Саиграч. Има све. Не покушавајте да га лимитирате, да га ставите у кутију. Јер са Николом Јокићем, нема граница".

Јасно је да је појава Јокића подигла до самог врха и цијели Денвер који је прошле сезоне освојио титулу.

"Имате најбољег кошаркаша свијета у вашем тиму, невјероватну базу навијача, фантастичан град, велику државу, заједницу, сјајне власнике у породици Кренке. Велика је привилегија бити дио тога и видјети шта Јокић и овај тим значе кошаркашкој игри. Јер овај тим ће инспирисати нове генерације навијача, играча, пословних прилика, схватања колико су Денвер и Колорад посебно мјесто. Знате, Колорадо је лансирна станица ка универзуму", закључио је Волтон.

(Глас Српске)