"Српски фудбал је болестан, заражен вирусима који се зову Црвена звезда и Партизан" :: Semberija INFO ::

 

"Српски фудбал је болестан, заражен вирусима који се зову Црвена звезда и Партизан"


Српски фудбалер Немања Матић упоредио је"вечите" ривале са"вирусима" и објаснио да су управо они криви за стање у ком се српски фудбал налази.

Матић се огласио путем друштвене мреже "X" по први пут од како је напустио Рому и прешао у Рен.

Ту прилику је искористио да још једном подели свој добро познат став када је у питању актуелна струја у српском фудбалу у питању.

"Српски фудбал је болестан. Заражен је вирусима који се зову Црвена звезда и Партизан! Битно је да лека има",  написао је  Матић.
 
Подсетимо , он је два највећа српска клуба поменуо и у недавном интервјуу за "Yу планет", када је упитан шта би саветовао млађем себи.

“Немој да идеш у Звезду и Партизан. Мислим да сам губио време тамо, а ништа ме нису научили. Све што су нас тамо учили, било је погрешно. Када сам отишао на неки озбиљнији ниво, све су ме учили контра. Онда сам сео и размишљао да ли је то могуће... Пуно родитеља греши са тим. Скаути Звезде и Партизана путују по Србији и траже таленте што је нормално. Тешко је рећи ‘не’ када позову Звезда и Партизан. Али мислим да деца прерано одлазе и да треба да остају у мањим срединама јер ту има добрих тренера који могу да их развијају. Нешто ће добити када оду у вечите, али ће пуно и да изгубе",  рекао је Матић тада и додао да ли је из тих клубова отеран:
 
“Можда мало груба реч, али јесу. Можда сам физиком заостајао за мојом генерацијом. Црвена звезда је проценила да нисам за њих и отерали су ме. Већ сам био прешао из села у град и морао сам да нађем неки други клуб. Позвао ме Партизан да пређем код њих, био сам тамо годину и по дана, а онда су ме и они отерали. Вратио сам се на Уб...”
 
Убрзо су се на његове критике јавили и представници та два клуба, тачније њихових омладинских школа, који не само да нису били сагласни са изреченим, већ су га упитали и зашто су тако честе тренерске рокаде у његовом Јединству.
Брзу реакцију Матића смо добили, а не сумњамо и да ће је бити са друге стране.

(b92)