Не стишава се бура око плате селектора Србије, Раде Богдановић без длаке на језику :: Semberija INFO ::

 

Не стишава се бура око плате селектора Србије, Раде Богдановић без длаке на језику


Фудбалски консултант Раде Богдановић рекао је да је прослављени фудбалер Немања Видић сигурно у праву када говори о плати селектора фудбалске репрезентације Србије Драгана Стојковића Пиксија.

Богдановић је у емисији на Н1 рекао да Стојковић није плаћен сразмјерно животу који се живи у Србији и колико други тренери и селектори репрезентација имају.

"Али не окривљујем ја Драгана Стојковића што има толико велику плату. А мени су рекли да му је мјесечна плата 120 хиљада еура, да је 1,8 милиона еура добио за потписивање уговора, да је 1,5 милион еура добио за одлазак на Свјетско првенство, 1,1 милиона за одлазак на Европско првенство. И ја бих узео те паре да ми неко понуди. Он је имао срећу да је бивши предсједник Фудбалског савеза Славиша Кокеза видио у њему селектора на дуже стазе и платио колико је Пикси тражио", рекао је Богдановић.

Упитан зашто је тајна колико селектор зарађује, Богдановић каже да Драган Стојковић крије цифру "зато што је плаћен као сви селектори свих репрезентација, укључујући борнзане или сребрне кошаркаше, златне одбојкаше, златне одбојкашице, јако добре рукометаше и рукометашице…"

Каже да када се сви они саберу, заједно немају исту плату колико и селектор фудбалске репрезентације. Истиче да нико спортистима није давао паре као Србија, а да фудбалери не треба да иду у иностранство да играју с обзиром на то колике су им плате.

Према његовим ријечима, у Црвеној звезди има њих неколико који имају нето годишњу плату од 1,3 милиона евра, а за то пружају лош и низак ниво квалитета фудбала.

Богдановић каже да се Пикси "упецао" на оно о чему је Видић причао, а то су системске грешке које Фудбалски савез прави.

"Сутра када Пикси оде и дође неко други – тражит ће исто толико. Ако имамо Златка Далића који је био трећи и други на свијету, а имао је мјесечна примања од 30 хиљада, 40 хиљада еура, онда је чињеница да нешто код нас дебело није у реду", казао је Богдановић за Н1.

Објашњава да селекторски посао максимално има 45 до 50 радних дана годишње, не захтијева превелико ангажовање као тренерски посао, а да је селектор Србије добро плаћен и према европским стандардима.

Према Богдановићевим тврдњама, изнад њега је шест или седам европских колега.

Коментаришући саопштење ФСС поводом цијелог овог случаја, у којем се наводи да је по сриједи непознавање читања финансијских биланса, Богдановић поручује: "Под претпоставком да смо ми фудбалери неписмени и необразовани и да не знамо шта су биланси и завршни рачуни, ево им сјајне шансе да нам кажу сутра колика је Пиксијева плата."

​(Независне)