Милошевић: Тактичка дисциплина и игра на резултат тренутно најбитнији за репрезентацију БиХ :: Semberija INFO ::

 

Милошевић: Тактичка дисциплина и игра на резултат тренутно најбитнији за репрезентацију БиХ


Фото - Фена

Извор: Фена / БХРТ

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине окупила се у Сарајеву, гдје ће се припремати за преостала два сусрета квалификација за Европско првенство 2024. године против Луксембурга и Словачке.

Репрезентација БиХ изгубила је шансе да се кроз квалификације пласира на Европско првенство, због чега ће селектор БиХ Саво Милошевић ове сусрете искористити да екипу што боље припреми за мечеве баража у марту наредне године.

На Милошевићевом списку овога пута нису се нашли искусни Миралем Пјанић и Един џеко, али позиве су добили нападач Хертхе Харис Табаковић и бивши млади репрезентативац БиХ Нермин Золотић.

Милошевић истиче да је репрезентацији БиХ требала „свјежа крв“, али да у овом тренутку није ни паметно мијењати пуно играча јер до баража нема довољно утакмица како би се екипа уиграла.

- Имаћемо доста другачији тим на терену, али очекујем да момци схвате да немамо много времена и ове утакмице нису пријетељске. Не можемо чекати март да дамо 100 посто како бисмо видјели шта је најбоље за нас су наредне двије утакмице. Стога, већ сада морамо дати максимум на терену - објаснио је Милошевић.

Наводи да су за селекцију БиХ у овом тренутку најбитнији тактичка дисциплина и игра на резултат, што ће по његовом мишљењу бити од пресудне важности у сусретима баража.

- Наредна два меча су резултатски веома битна за нас. То су противници по мјери, слични онима који ће нас чекати у баражу. Ово је идеална прилика да видимо гдје смо и шта требамо поправити прије баража. Ко буде могао да испуни захтјеве у одбрани и нападу, тај ће да игра - казао је селектор.

Вјерује да бх. репрезентативцима неће бити проблем испунити оно што селектор од њих тражи, јер сви они играју већ дуже вријеме у озбиљним европским лигама и клубовима и навикли су на такве задатке на терену.

Ново име у селекцији БиХ, нападач Харис Табаковић, истиче да не осјећа притисак због изостанка Едина џеке којег ће вјероватно управо овај нападач Хертхе замијенити на терену.

- Дошао сам да дам све од себе и да уживам у наступима за репрезентацију БиХ. Притисак не осјећам, поносан сам и сретан што смо завршили папире за репрезентацију. Увијек дајем свој максимум, радио сам напорно посљедњих година да бих био ту и једва чекам да кренемо са тренинзима - изјавио је Табаковић.