Трећи узастопни пораз фудбалера Зрињског у Европи :: Semberija INFO ::

 

Трећи узастопни пораз фудбалера Зрињског у Европи


Foto: FC LEGIA
Фудбалери Зрињског поражени су вечерас у Варшави против Легије у утакмици четвртог кола УЕФА Конференцијске лиге.

Био је то трећи узастопни пораз „племића“ у Европи чиме су остали на трећем мјесту на табели и са минималним шансама за европско прољеће, а Легији је ово био трећи тријумф у групној фази Конференцијске лиге.

Пољаци су славили резултатом 2:0, а све је одлучено већ након првих 45 минута игре. Актуелни шампиони М:тел Премијер лиге Босне и Херцеговине нису успјели приредити изненађење у главном граду Пољске иако су на самом отварању меча имали већи посјед лопте.

Мрежа Мостараца се затресла први пут већ у 14. минути када се у листу стријелаца након убацивања из корнера уписао Аугустињак. Играо се у 29. минути када се огласила пиштаљка шпанског арбитра Рикарда де Бургоса Бенгоечеа. На бијелу тачку показао је након што је у шеснаестерцу оборен Кун, а сигуран реализатор у 31. минути је био Жосуе.

„Племићи “ су у финишу првог полувремена имали шансу да смање предност, али се Чанађија није најбоље снашао.
У наставку су домаћини тражили гол више, а добру шансу је у 60. минути имао Капуадија. Дефанзивац Легије је дошао скоро до шеснаестерца Мостараца, али је његов шут завршио изнад пречке.

Крунослав Рендулић је измјенама покушао офанзивније кренути ка голу Пољака, али су домаћини и даље били опаснији. У 69. минути је Вшолек био у одличној прилици, али је лопту послао мало поред гола. Двије минуте касније шут истог играча је изблокирала одбрана Мостараца.

Од 21 часа у овој групи међусобни меч играју Астон Вила и АЗ Алкмар.

(Независне)