ДАНАС И СУТРА ИГРАЈУ СЕ УТАКМИЦЕ КУПА „ДР МИЛАН ЈЕЛИЋ“ :: Semberija INFO ::

 

ДАНАС И СУТРА ИГРАЈУ СЕ УТАКМИЦЕ КУПА „ДР МИЛАН ЈЕЛИЋ“


Данас и сутра играју се утакмице трећег кола односно четрвртине финала Купа „Др Милан Јелић“. Међу осам четвртфиналиста налазе се три фудбалске екипе са подручја града Бијељина.



Данас, са почетком у 17 часова на Градском стадиону у Бијељини ФК „Радник“ дочекује премијерлигаша из Добоја, ФК „Слога“. Екипа из Балканске улице је у прошлом колу избацила бањалучки Борац (након 1:1 у регуларном дијелу меча, плави су били бољи у извођењу пенала, 5:4) док су Добојлије савладале ФК „Дрина“ из Зворника минималним резултатом, 0:1. Након 13 кола у Премијер лиги БиХ, ФК „Слога“ заузима седмо мјесто са шест остварених побједа и седам пораза. Према најавама из клуба, фудбалери Радника ће ићи на побједу у овом мечу и крајњем циљу, освајању Купа „Др Милан Јелић“ за 2023/24. сезону.



Сутра, од 13:30 часова играју друга два семберска тима. У Јањи, ФК „Подриње“ угостиће ФК „Сутјеска“ из Фоче гдје су обје екипе у прошлом колу избориле пролаз преко пенала. Сутјеска је избацила фаворизовани Рудар из Приједора са 6:5 (након десетог круга пенал серије) док је Подриње у прошлом колу направило праву трилер утакмицу против члана Прве лиге РС, ФК „Фамос“. Наиме, гости из Источне Илиџе су већ у 17. минуту имали три поготка вишка да би Подриње, головима у 40., 46. и 63. минуту, изједначило резултат. Делиријум на трибинама у Јањи настаје у 73. минути када Небојша Стевановић постиже погодак за преокрет. Међутим, гости су до краја утакмице успјели изједначити на 4:4 да би при извођењу пенала Јањани били присебнији и са 4:2 обезбиједили наступ у трећем колу Купа. ФК „Сутјеска“ тренутно се налази на 11. позицији табеле Прве лиге Републике Српске (шест побједа, један реми и седам пораза) док ФК „Подриње“ на табели Друге лиге РС – група Исток заузима четврто мјесто (седам побједа, два ремија и три пораза).



Трећи бијељински клуб, ФК „Звијезда 09“ сутра наступа у Дервенти против ФК „Текстилац“. У прошлом колу Купа, Дервенћани су савладали ФК „Слобода“ из Мркоњић Града (3:1) док су фудбалери из Етно села „Станишићи“ савладали тренутног лидера Прве лиге Републике Српске, екипу Лакташа са 0:2. ФК „Звијезда 09“ ове сезоне наступа у Премијер лиги БиХ гдје тренутно заузима посљедње мјесто на табели са само пет освојених бодова док је екипа из Дервенте члан Друге лиге РС – група Запад, гдје заузима осмо мјесто на табели са по пет побједа и пораза и једним ремијем.

(Семберија инфо)