Велики пад Карлоса Алкараза: Ево до када ће Новак Ђоковић сигурно бити број један :: Semberija INFO ::

 

Велики пад Карлоса Алкараза: Ево до када ће Новак Ђоковић сигурно бити број један


Foto: Tanjug/AP
Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета свих времена, избројао је и рекордну 424. седмицу на челу АТП ранг листе, а оно што је нов податак, јесте да ће 37-годишњи Србин најмање бити на челу бар до 10. јуна.

Постојала је могућност да га Јаник Синер у случају доброг резултата на Мастерсу у Мадриду, а затим и у Риму, престигне, али је Италијан због повреде кука био приморан да се повуче с турнира у престоници Шпаније, да би убрзо стигле вијести да неће заиграти ни у Вјечном граду.

Идентична ситуација је и са Карлосом Алкарасом, који је изгубио од Руса Рубљова у Мадриду, да би због повреде руке отказао Рим, ком се радовао, изјавивши да једва чека да види Ђоковића.

Такав епилог са другим и трећим рекетом свијета, проузроковао је да Новак Ђоковић буде сигуран на трону најмање до 10. јуна.

Преведено у недјеље, то ће бити најмање 428 недјеља.

Импресиван је и податак да је Новак овог понедјељка дошао до јубиларне 200. недеље на врху АТП листе послије његовог 30. рођендана.

На најновијој АТП листи која је изашла у понедјељак, српски ас има 9.990 бодова, други је Јаник Синер са 8.860, а трећи Карлос Алкарас са 7.345 бодова.

(Независне)