Милионске казне у Ф1, возачи се буне :: Semberija INFO ::

 

Милионске казне у Ф1, возачи се буне


Foto: Tanjug
Возачи Формуле 1 у наредном периоду могли би да плаћају чак и милионске казне за инциденте које праве. Одлука ФИА је да се максимална казна која може да буде изречена возачу подигне са 250.000 евра на чак милион, што је наишло на јак одјек код возача који не схватају за шта ће тачно бити оволико "ударани по џепу".

Бројни возачи Формуле 1 подигли су глас због нових промјена, а у центру пажње посебно би могли да се нађу они који возе за "мање" тимове и имају скромније плате. Наводно, поједини возачи у Формули 1 зарађују управо око милион евра годишње, за све трке које се возе у оквиру једне сезоне!

"Немам никакву идеју шта би заслужило казну од милион евра. То је стварно огроман износ, а неки возачи зарађују мање од тога", рекао је Шарл Леклер када је сазнао шта се спрема.

Казна се не свиђа ни Луису Хамилтону, вишеструком шампиону.

"Морамо размислити какву поруку шаљемо гледаоцима. У овој индустрији има пуно новца и пуно тога морамо учинити како би се тај новац боље распоредио. То је једини начин на који ће од мене добити тај милион", рекао је Британац.

Кевин Магнусен је истакао како је казна од милион евра смијешна, Данијел Рикардо је напоменуо да је застрашујућа, а Фернандо Алонсо био је без длаке на језику.

"Ово не звучи прикладно. Наш спорт се већ сада сматра елитним, а ово ће само повећати такву перцепцију. Стално покрећемо неке теме о одрживости, околини, сви се трудимо како бисмо овај спорт учинили приступачнијим за све, тако да када ставите ове велике бројке као казне, то није у реду", истакао је шпански возач.

(Танјуг)