Звезда водила па изгубила против Монака :: Semberija INFO ::

 

Звезда водила па изгубила против Монака


Foto: Tanjug
Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Монака резултатом у 3. колу Евролиге резултатом 82:76.

''Црвено-бели'' овог пута нису успели да одбране домаћи терен и упишу другу победу, па сада имају скор 1-2., док је са друге стране, екипа из Кнежевине уписала прву побједу у сезони, након два уводна пораза и угашена је ватра у тиму који је пројектован за саму завршницу елитног такмичења.

Био је ово меч у ком је деби уписао Кемба Вокер, бивши НБА суперстар, који је изазвао велику пажњу у Арени. Међутим, види се да је Американац зарђао и да ће му требати неколико такмичарских мечева да се доведе у форму и намјести добрознани зглоб.

Чинило се да ће меч проћи у знаку Рокас Гиедраитиса, који је и овај меч отворио шутем 4/4 за три поена, а уз то је имао и неколико сјајних продора и украдених лопти, тако да се може рећи да је и најзаслужнији за то што је Звезда на полувремену водила са шест поена предности. Међутим, и он се као и остатак екипе потпуно успавао у других 20 минута.

Најефикаснији у екипи домаћих био је управо Литванац са 20 поена, а одмах иза њега Недовић са 15, док у гостујућој екипи највише расположен је био Мајк Џејмс са 15 постигнутих кошева.

Генерално гледано, Звезда је добро играла у одбрани, а највећи проблем су биле многобројне изгубљене лопте из којих су играчи Монака врло лако долазили до поена, што им је углавном и кључна карактеристика. Уз то, проблем је била и неорганизација у нападу у другом полувремену, те нека нерезонска рјешење, прије свих, Нејпира у фази напада.

Звезда је потпуно испала из ритма, није помогао ни Милош Теодосић промашеним тројкама, а Монако је то искажњавао на другој страни.

Подсјећамо, Звезда у петак гостује у Болоњи гдје иде на мегдан екипи Виртуса.

(Танјуг)