Квалификације за ЕП 2024: Змајеви дочекују Португал на "Билином пољу", уживо на БХРТ-у :: Semberija INFO ::

 

Квалификације за ЕП 2024: Змајеви дочекују Португал на "Билином пољу", уживо на БХРТ-у


Фото: НФСБиХ

Извор: БХРТ/Агенције (А.П.)

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине вечерас ће одмјерити снаге са селекцијом Португала на зеничком стадиону "Билино поље". Спектакл из Зенице гледајте ексклузивно на програму БХРТ-а (БХТ1, БХ радио1 и bhrt.ba)

Дуел 8. кола квалификација за Европско првенство 2024. пратите уживо од 20:45 часова.

Кристијано Роналдо и друштво велики су фаворити у овом мечу, но наша репрезентације је много пута до сада пружала врхунске партије управо са позиције аутсајдера. 

Надамо се да ће тако бити и овога пута, те да ће наши навијачи коначно имати разлог за задовољство. 

Саво Милошевић, селектор Босне и Херцеговине пред утакмицу са Португалом је рекао како бх. тим није у ситуацији "да пријети", али да имају своје наде.

"Оно што могу да кажем за ових 5-6 дана са момцима је да ће сви они дати свој максимум на терену. Суштина је да морамо имати добар однос од прве до посљедње минуте. Спремали смо се за оно што нас чека, вјерујем у оно што радимо и квалитет који имамо. Понављам, нисмо у ситуацији да пријетимо, али знам да нећемо имати страх на терену. Ако одрадимо све како треба, онда ће детаљи одлучивати. Не бих био задовољан са бодом, јер нама сутра требају три бода. Могу да будем задовољан и незадовољан игром. Докле год имамо шансу, ми се морамо борити. Може се десити да изгубимо, а будемо задовољни игром коју смо приказали", поручио је Милошевић.

Селекција Португала стигла је јуче у Зеницу, а првотимац шпанске Барселоне Жоао Феликс истакао је да БиХ има изврсне играче.

"Иако смо се већ пласирали, сутра ћемо поново играти на побједу. БиХ је већ играла против нас и то је била изврсна утакмица. Није било нимало лако, посебно у првом полувремену, када им је одбрана јако добро функционисала. БиХ има изврсне играче, али и друге су репрезентације играле. Ниједна није била лоша, тако да није било лако побиједити. БиХ још увијек има прилику да се квалификује, уколико освоје три бода против нас тако да вјерујем да ће се сутра борити као никада" рекао је Феликс.

Подвукао је како знају да су овдје навијачи изврсни, да воле фудбал и да вјерује да ће бх. репрезентација имати велику подршку, али да и они имају своје навијаче.

Португалци су тријумфом у петак навече на свом терену резултатом 3:2 против Словачке теоретски већ осигурали пласман на ЕП.

С обзиром да су у седам досадашњих утакмица, осим стопостотног бодовног учинка, примили само два те постигли чак 27 голова - постигли су више голова него три екипе које их прате на таблици (Словачка 10, Луксембург 8 те БиХ 7 голова-оп.а), извјесно је како ће и на крају квалификација бити првопласирани у групи Ј.

Португал је од укупно пет међусобно до сада одиграних мечева са БиХ, славио у четири, а само је један меч у Зеници окончан без голова.

Португал у дуелима с бх. тимом има и гол-разлику 11:2, а оба су гола примили на свом терену у узвратном мечу баража за ЕП 2012, који је у новембру 2011. године завршио њиховом побједом 6:2, након што је у Зеници било 0:0. Португал је претходно био успјешнији и у баражу за Свјетско првенство 2010, када су у оба меча славио са по 1:0.

Обавјештење за навијаче уочи утакмице БиХ - Португал у Зеници

С обзиром на то да је стадион распродат у пуном капацитету, из Фудбалског савеза Босне и Херцеговине (ФСБиХ) издали су саопштење са препорукама свим навијачима и посјетиоцима.

  • Због појачаних сигурносних мјера које ће се подузимати са циљем онемогућавања уношења забрањених предмета и средстава на простор стадиона позивамо навијаче да дођу на стадион што раније.
  • Капије стадиона се отварају 2 сата прије почетка утакмице.
  • Дјеци млађој од 7 година није дозвољен улаз на стадион. Молимо посјетиоце да не доводе дјецу на стадион јер због чињенице да је стадион распродат и могућих гужви на улазу, угрожавате њихову сигурност. Дјеца старија од 7 година морају посједовати улазницу.
  • Дозвољено је уношење застава и других навијачких материјала искључиво са државним обиљежјима Босне и Херцеговине и Португала.
  • Молимо навијаче да прате инструкције заштитара на стадиону, те да уз фер и коректно навијање подрже нашу репрезентацију у овој утакмици, саопштили су из ФСБиХ.

Све утакмице фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине гледајте ексклузивно у програму БХРТ-а.