ПРОФЕСИОНАЛНИ УГОВОР ЗА БОЖИДАРА ДИМИТРИЋА :: Semberija INFO ::

 

ПРОФЕСИОНАЛНИ УГОВОР ЗА БОЖИДАРА ДИМИТРИЋА


На Градском стадиону у Бијељини, у службеним просторијама ФК „Радник“ јуче је потписан трогодишњи професионални уговор са Радниковим омладинцем, Божидаром Димитрићем.

Божидар је у протеклој сезони као члан пионирске селекције био под будним оком свих клупских структура, те је на почетку ове сезоне донијета одлука да прескочи кадетску селекцију и да се прекомандује у јуниорски састав који се такмичи у Премијер лиги БиХ. Након само осам одиграних кола, у такмичењу гдје Божидар за ривале има три године старије дјечаке, својим играма и понашањем убједио је све клупске структуре да се ради о огромном таленту који заслужује професионални уговор. Основни играчки квалитети овог дјечака рођеног 2008. године, који игра на позицији десног бочног и крилног нападача, су брзина, осјећај за простор и завршни пас, па је тако Божидар ове сезоне забиљежио велики број асистенција. У клупским структурама влада мишљење да овакве моторичке способности код једног домаћег фудбалера нису виђене још од времена када се појавио легендарни нападач Жико Којић. Поред родитеља дјечака, потписивању уговора присустовали су и предсједник УО Недељко Ћорић, директор клуба Горан Јањић и координатор омладинских селекција Игор Милошевић.

-Ово је велики тренутак како за сам клуб, тако и за младог Божидара и његову породицу. Радник наставља са праксом посебног третмана према својој дјеци и сигуран сам да ће тај систем рада у блиској будућности донијети најбоље резултате. Овим чином желимо да прекинемо лошу праксу из претходних година када су најталентованија дјеца прерано одлазила из Радника и нажалост веома брзо нестајала са фудбалске мапе. Али исто тако и да покажемо да је Радник прави избор за развој талентованих дјечака са подручја Семберије и Мајевице. За Божидара је спреман посебан програм рада који ће сигурни смо у наредном периоду дати жељене резултате и омогућити да дјечак спреман дочека сениорски фудбал. Гледајући га сваког викенда са сарадницима, искрен да будем, не би нас чудило да постане, ако не најмлађи, онда један од најмлађих дебитаната у историји ФК „Радник“. Ово није посљедњи потпис у овој сезони, у омладинској школи има још доста дјечака који су скренули пажњу на себе а љетос је потписан уговор и са младим Стефаном Јосиповићем који ове године има запажену улогу у сениорском саставу, те је са капитенском траком предводио екипу у побједи против Борца из Бања Луке. Божидару желим добро здравље и спортску срећу, а да скромност, узорно родитељско васпитање и радна етика остану главне звијезде водиље до успијеха“, рекао је Недељко Ћорић, предсједник УО ФК „Радник“.

Задовољство и срећу није крио ни млади Димитрић, те је овом приликом изјавио:

-Пресрећан сам и захвалан што сам добио прилику да потпишем професионални уговор са мојим Радником. Хвала тренерима Капикулу и Суботићу који су ми највећа подршка и прави фудбалски ментори. Надам се да ћу оправдати очекивања предсједника и осталих људи у клубу а оно што сигурно могу обећати јесте да ћу се увијек максимално залагати и борити и на најбољи начин представљати клуб који нам је свима у срцу“.