Капитен Оренбурга добио позив Милошевића: Спреман сам да играм за БиХ :: Semberija INFO ::

 

Капитен Оренбурга добио позив Милошевића: Спреман сам да играм за БиХ



Репрезентација БиХ одрадила је први тренинг пред дуел квалификација за ЕУРО против Лихтенштајна у петак, што ће уједно бити и деби Саве Милошевића на клупи "змајева".

Носи селектор БИХ одмах по преузимању селекције суочио се са кадровским проблемима, прије свега у дефанзивној линији. Он неће моћи да рачуна на Анела Ахмедхоџића, који није дошао на окупљање репрезентације, а због повреде су отпали и Аднан Ковачевић и Денис Хаџикадунић.

Због тога је Милошевић био приморан да упути накнадне позиве, а један од њих добио је и капитен руског Оренбурга, Ренато Гојковић. Некадашњи фудбалера тузланске Слободе, Челика, Истре, албанске екипе Партизани и Зрињског добио је позив у А селекцију којој би се требао прикључити у уторак.

"За мене је ово испуњење дјечачког сна. Читавог живота играш фудбал и надаш се да добијеш позив за А селекцију, чекам да видим како је то изнутра, да видим како је то да представљаш своју земљу, чујеш химну... То једва чекам. Да ли ћу то дочекати на терену, на клупи, на трибинама не знам, али најбитније ми је да сам добио позив да будем у тој екипи“, рекао је за МОНДО Гојковић кога је наш позив затекао на аеродрому у Москви.

Прије два дана одиграо је меч са Оренбургом у руском првенству, а данас је добио позив који се не одбија.

"Данас током дана Мисимовић ме назвао, питао ме да ли сам спреман, рекао сам увијек. Рекао ми је да пакујем кофере, Хаџикадунић је због повреде отпао са списка, у међувремену се десило да још два штопера неће моћи играти. Са селектором се још нисам чуо, видјећемо се када стигнем".

Гојковић је имао прилику да обуче дрес репрезентације, играо је за У19 и У21 селекцију, али је осјећај, како признаје, сада прилично другачији.


Независне новине