Борац побједом кренуо у АБА 2 лигу :: Semberija INFO ::

 

Борац побједом кренуо у АБА 2 лигу


Фото - Аба лига

СУБОТИЦА - Такмичење у новој сезони АБА 2 лиге кошаркаши Борца отворили су побједом против Шибенке резултатом 88:81, у првом колу.

Бањалучани су одиграли добру утакмицу и у другом полувремену сломили дебитанта у регионалном такмичењу. Борац је у овом мечу био лишен помоћи капитена Срђана Гаврића који има повреду док на другој страни није било повријеђеног центра Ђорђа Тополовића. 

Прва четвртина донијела је енергичну игру обје екипе па су као посљедица тога виђене неке грешке, а играло се у серијема. Борац је повео, да би Шибенка узвратила и у четвртом минуту била у предности (14:9). 

Потом је центар Бањалучана Радош Шешлија везао пет поена за изједначење (17:17), да би поенима Џерода Веста прешли у вођство. 

Проблем за бањалучки тим представљала је друга лична грешка Амсала Делалића у четвртом минуту па је морао на клупи да којим случајем не би остао без њега у раној фази утакмице. На први одмор између четвртина "црвено-плави" су отишли са минусом од једног поена (21:22). 

Ревија тројки виђена је у другом периоду када је дјеловало да Шибенчани не могу да промаше шутеве ван линије 6,75 метара. 

Из девет покушаја пет пута били су прецизни, тако да Борчев минус на полувремену од четири поена (43:37) није дјеловао недостижан. Кашћеланова чета узвратила је тројкама у трећој четвртини. "Црвено-плави" играчи играли су много боље него у првих 20 минута те вратили вођство на своју страну. 

Највећу предност у дотадашњем дијелу меча имали су у 30. минуту када су водили са 66:57, а пред одлучујућих десет минута водили са 66:60. 

Борац је сјајно отворио посљедњу четвртину, направио серију 5:0 и повео са 71:60, што је била прва двоцифрена предност једног тима на сусрету. Бањалучани су наставили у истом ритму до краја меча, водили са 15 поена разлике, и одбијали све нападе Шибенчана за прво славље у регионалном такмичењу ове сезоне. 

Бриљирао је Џерод Вест са 29 поена, а убацио је седам тројки из 11 покушаја док је имао и осам асистенција. Плејмејкер бањалучког тима није оборио рекорд свог претходника на тој позицији Џерона Мартина који је прошле сезоне на отварање сезоне против Широког постигао осам тројки. 

Пратио га је Радош Шешлија са 15 поена и седам скокова, а 12 је додао Борис Драгојевић. У хрватском тиму Лука Бабић је убацио 23 поена. 

Утакмицу другог кола на првом турниру АБА 2 лиге Борац ће одиграти у четвртак од 15 часова против Подгорице.


Глас Српске